ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χρεωκόπησε σημαντικός «χονδρέμπορος» tour operator, με γραφεία και στην Ελλάδα


Τελευταία ενημέρωση:

Η αυστραλιανή εταιρεία χονδρικής πώλησης πακέτων διακοπών Excite Holidays, με γραφεία και στην Ελλάδα, έπαψε να λειτουργεί και η διεθνής εταιρία οικονομικών υπηρεσιών KPMG, έχει διοριστεί ως διαχειριστής.Ένα μήνυμα στην εμπορική πύλη της Excite συμβουλεύει τους πελάτες με ερωτήσεις σχετικά με τις κρατήσεις τους, να στείλουν email στο KMPG στη διεύθυνση: [email protected]

Το Excite Holidays Europe είχε δημοσιεύσει στη σελίδα του στο Facebook στις 30 Δεκεμβρίου, ότι «αντιμετωπίζει προβλήματα στα συστήματά του, που έχουν επηρεάσει πολλές από τις κρατήσεις και τις κλήσεις».

Ωστόσο η ιστοσελίδα της εταιρίας, δείχνει να λειτουργεί κανονικά. Σε επικοινωνία του money-tourism.gr, με τα γραφεία της Αθήνας, που βρίσκονται στην Λ. Βουλιαγμένης, η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι «δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος της εταιρίας στα γραφεία και δεν γνωρίζουμε κάτι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Excite, έχει σημαντική παρουσία σε Αθήνα και Κυκλάδες, ενώ έκανε και outgoing προς Αυστραλία. Μάλιστα, στην ταξιδιωτική αγορά, το συνόδευε πολύ καλή φήμη.

H εταιρία σύμφωνα με δημοσιεύματα, απέκτησε παρουσία στην Αθήνα το 2019, την οποία μάλιστα γιόρτασε «σε ένα υπέροχο πάρτυ όπου είχαν προσκληθεί τα τουριστικά γραφεία της Αθήνας και οι συνεργάτες της εταιρίας». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, «…Η Excite Holidays, ο τουριστικός όμιλος με έδρα την Αυστραλία, προσφέρει τώρα και στους τουριστικούς πράκτορες της Ελλάδας την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική της πλατφόρμα για να μπορούν να κάνουν κρατήσεις για διαμονή, δραστηριότητες, και transfers σε όλο τον κόσμο, στις καλύτερες τιμές που διαθέτει.

Το γραφείο της Αθήνας είναι ανοικτό όλο το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο, με προσωπικό που απαντά στα Ελληνικά ή και σε άλλες γλώσσες και έχει στόχο να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου».

Ακόμη, σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, «Στόχος της Excite Holidays είναι να αυξήσει τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα με τις κρατήσεις που γίνονται στην πλατφόρμα της από τουριστικά γραφεία από όλο τον κόσμο, αλλά και να προσφέρει στους Έλληνες τουριστικούς πράκτορες τις ειδικές τιμές που διαθέτει σε πολλούς ιδιαίτερα αγαπητούς τουριστικούς προορισμούς.

Η Excite Holidays είναι μια εταιρία ελληνικών συμφερόντων με βάση τη Αυστραλία και δραστηριοποιείται εδώ και 17 στο χώρο του τουρισμού. Ήδη διαθέτει στην Αθήνα πάνω από 100 υπαλλήλους, ενώ έχει γραφεία εκτός από την Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, και στις ΗΠΑ. Αποτελεί δε τον πρώτο τουριστικό όμιλο στην Αυστραλία που εξειδικεύεται στην Ελλάδα και πουλά εδώ και πολλά χρόνια την χώρα μας.

«Στην αρχή η Ελλάδα αποτελούσε μια δελεαστική λύση για να εγκαταστήσουμε το τηλεφωνικό μας κέντρο και την εξυπηρέτηση των πελατών μας παγκοσμίως λόγω της στρατηγικής της θέσης. Έτσι θα μπορούσαμε να εξυπηρετούμε καλύτερα όλους τους πελάτες μας με υπαλλήλους Έλληνες που έχουν τη φιλοξενία και τον τουρισμό στη καρδιά τους, αλλά και μιλούν άνετα πολλές γλώσσες. Μετά την επιτυχία αυτή, θελήσαμε να αξιοποιήσουμε τη παρουσία μας στην Ελλάδα και να αναδείξουμε τον εισερχόμενο τουρισμό στην χώρα.

Έχουμε πάνω από 15.000 τουριστικά γραφεία σε όλο τον κόσμο που αγοράζουν από την πλατφόρμα μας υπηρεσίες και στόχος μας είναι να αυξήσουμε αυτόν τον αριθμό. Παράλληλα, με χαρά αναπτύσσουμε και το δίκτυο μας στην Ελλάδα με συνεργάτες τουριστικά γραφεία που θέλουν να έχουν πρόσβαση στη πλατφόρμα μας και να αγοράζουν τις υπηρεσίες μας», δήλωσε ο Γιώργος Παπαϊωάννου, διευθύνων σύμβουλος της Excite Holidays».

Η διευθύντρια του τμήματος πακέτων διακοπών του Advantage Leisure, Kelly Cookes δήλωσε: «Είναι πραγματικά λυπηρό να ξεκινάμε το νέο έτος με μια ακόμη χρεωκοπία. Σκεφτόμαστε το προσωπικό που επηρεάζεται. Η προτεραιότητά μας θα είναι η υποστήριξη των ταξιδιωτικών πρακτόρων που επηρεάζονται και των πελατών τους». Είπε ακόμη ότι το Excite ήταν ένας «σχετικά μικρός» εταίρος, αλλά ένας «σημαντικός εταίρος για ορισμένα μέλη που έκαναν μεγαλύτερους όγκους». Οι πράκτορες έχουν αναφέρει ότι λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους ξενοδόχους που έχουν κρατήσεις από το Excite.

Αναλυτής αναφέρει σχετικά: «Μου φαίνεται ότι οι ταξιδιώτες θα αμφισβητήσουν την πληρωμή στο Excite Holidays, στις εταιρείες πιστωτικών καρτών τους, οπότε το αποτέλεσμα δεν θα είναι οικονομική ζημία για τον ταξιδιώτη».

Πηγή
Με πληροφορίες από money-tourism.gr

CNA Team

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Close
Close