Τουρισμός

Το χωριό που δεν έχει… δρόμους (video)

Αν ποτέ θελήσετε να ξεφύγετε από τη ζωή της πόλης και να ηρεμήσετε σε ένα όμορφο και ξεχωριστό μέρος, το Giethoorn της Ολλανδίας σας περιμένει. Αν έχετε αγανακτήσει από το θόρυβο των αυτοκινήτων, εκεί θα βρείτε την ηρεμία σας αφού το χωριό δεν έχει καν δρόμους.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το Giethoorn έγινε γνωστός προορισμός σε πολλούς τουρίστες το 1958 όταν ο Ολλανδός σκηνοθέτης Bert Haanstra γύρισε εκεί την κωμωδία του «Fanfare».

Το χωριό χαρακτηρίζεται ως η «Βενετία του Βορρά» αφού δεν διαθέτει δρόμους αλλά κανάλια τα οποία φτάνουν τα 7,5 χιλιόμετρα.


Σύμφωνα με το travelstyle, έχουν κατασκευαστεί περίπου 50 μικρές ξύλινες γέφυρες, που περνούν πάνω από το τρεχούμενο νερό και διευκολύνουν την πρόσβαση στα σπίτια, τα περισσότερα από τα οποία είναι χτισμένα πάνω σε νησάκια.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button