ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χανιά και Ηράκλειο στους 10 κορυφαίους προορισμούς της ΕΕ

Η Μύκονος, η Ρόδος, τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Σαντορίνη αλλά και η όμορφη Θεσσαλονίκη συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο «δυνατών» προορισμών του φετινού καλοκαιριού.

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Την τιμητική της έχει και αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα, αφού κατόπιν έρευνας της ForwardKeys 6 στους 10 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς που βασίζονται στο μοντέλο «ήλιος-θάλασσα» να είναι ελληνικοί.

Με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από τις κρατήσεις πτήσεων του φετινού γ’ τριμήνου, η Μύκονος και η Ρόδος καταγράφουν αύξηση της ζήτησης σε ποσοστό 29% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

“ΧΡΥΣΟΣ

Ακολουθούν τα Χανιά με το αντίστοιχο ποσοστό να διαμορφώνεται στο 26%, έπονται το Ηράκλειο στο +23% και η Σαντορίνη στο +20%, με τη Θεσσαλονίκη να σημειώνει αύξηση της ζήτησης κατά 17% σε σχέση πάντα με τα επίπεδα του 2019, βάσει των κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων.

Ποιες Ευρωπαϊκές πόλεις ακολουθούν

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται η Αττάλεια (+81%) και τα Τίρανα (+36%), ενώ τη 10άδα συμπληρώνουν το Αλικάντε (+16%) στην Ισπανία και η Φουνσάλ (+11%) στην Πορτογαλία.

“IN_AND_OUT

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η ζήτηση για τα αστικά κέντρα, με τη Νάπολη να καταγράφει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το 2019 και να βρίσκεται στο +5%. Ακολουθεί η Κωνσταντινούπολη στα προ πανδημίας επίπεδα και στην τρίτη θέση κατατάσσεται η Αθήνα με τη μείωση ως προς τις κρατήσεις πτήσεων να περιορίζεται στο 5%.

Με βάση την έρευνα της ForwardKeys, το γ’ τρίμηνο του έτους, δηλαδή το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, τα παγκόσμια αεροπορικά ταξίδια αναμένεται να ανακάμψουν στο 65% των επιπέδων του 2019, με κάποιους προορισμούς να καταγράφουν καλύτερες επιδόσεις έναντι άλλων.

Mechanical Solutions

Η περιοχή που εμφανίζει τη μεγαλύτερη δυναμική παγκοσμίως είναι η Αφρική και η Μέση Ανατολή, με τις αφίξεις το γ’ τρίμηνο να εκτιμάται ότι θα φθάσουν στο 83% των επιπέδων του 2019. Ακολουθεί η Αμερική, όπου οι καλοκαιρινές αφίξεις αναμένεται να προσεγγίσουν το 76%, με την Ευρώπη (71%) και την Ασία-Ειρηνικό (35%) να έπονται. Τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών συγκεντρώνουν οι προορισμοί που συνδυάζουν ήλιο και θάλασσα, με βάση τις κρατήσεις πτήσεων του φετινού γ’ τριμήνου.

Στα ύψη οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων

Και μπορεί οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων να έχουν αυξηθεί, ωστόσο, η επιθυμία για διεθνή ταξίδια είναι πιο έντονη με αποτέλεσμα η ζήτηση να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Για παράδειγμα, ο μέσος ναύλος από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη αυξήθηκε σε ποσοστό άνω του 35% μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου, χωρίς να παρατηρηθεί αισθητή επιβράδυνση στα ποσοστά κρατήσεων.

Αντίστοιχα, και οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για ταξίδια μικρότερων αποστάσεων, αυξήθηκαν σημαντικά, κατά 47%, με τη ζήτηση, ωστόσο, να κορυφώνεται τον Μάρτιο.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button