ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι Bρετανοί τουρίστες μένουν all inclusive, αλλά ξοδεύουν και εκτός ξενοδοχείου

Αύξηση παρατηρείται στις δαπάνες των Βρετανών τουριστών σε υπηρεσίες εκτός του ξενοδοχείου, ακόμα κι αν η διαμονή τους γίνεται σε all inclusive καταλύματα. Σύμφωνα με έρευνα των Βρετανικών ταχυδρομείων, το 44% όσων διαμένουν σε all in ξενοδοχεία, τα χρησιμοποιούν σαν βάση τους και διασκεδάζουν σε τοπικά μπαρ και εστιατόρια.

Η τάση παρατηρείται σε μεγαλύτερο βαθμό στους μακρινούς προορισμούς, στους οποίους το 79% των Βρετανών προτιμά να γευματίσει εκτός του all inclusive ξενοδοχείου του, δαπανώντας κατά μέσο όρο 53,42 λίρες.

Συνολικά, σε διάστημα ενός έτους, τα έξοδα εκτός ξενοδοχείου στους μακρινούς προορισμούς παρουσιάζουν αύξηση 44%, και διαμορφώνονται σε 287,63 λίρες.

Επιπλέον το 72% όσων μένουν σε all inclusive ξενοδοχεία της Ευρώπης, επίσης γευματίζουν εκτός μονάδας, δαπανώντας μάλιστα περισσότερα (μέση δαπάνη 59,77 λίρες). Η μέση δαπάνη εκτός ξενοδοχείου ανέρχεται σε 254,33 λίρες.Σύμφωνα με την έρευνα, οι επισκέπτες των all inclusive resort δαπανούν περισσότερα και εντός του resort, με αύξηση της δαπάνης της τάξης του 49%, σε 61,18 λίρες κατά μέσο όρο, στα εστιατόρια a la carte στους μακρινούς προορισμούς, ενώ, αντίστοιχα, στην Ευρώπη η αύξηση της δαπάνης εντός ξενοδοχείου ανέρχεται σε 33%, στις 59,01 λίρες κατά μέσο όρο.

Συνολικά, οι Βρετανοί τουρίστες που μένουν σε resort δαπανούν 324,83 λίρες στην Ευρώπη, και 375,89 λίρες στους μακρινούς προορισμούς. 254 λίρες η μέση δαπάνη εκτός ξενοδοχείου στη Σταλίδα

Η έρευνα αποτίμησε μάλιστα την αύξηση του κόστους των all inclusive διακοπών των Βρετανών, εξαιτίας της τάσης τους να κάνουν έξοδα εκτός ξενοδοχείου. Ετσι, τα 2 τρία των οικογενειών δαπανούν κατά μέσο όρο 254 λίρες επιπλέον για φαγητό και ποτό σε τοπικά εστιατόρια, στους προορισμούς της Ευρώπης, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος των διακοπών τους κατά 21%.

Στην Σταλίδα Ηρακλείου Κρήτης, η αύξηση αυτή ανέρχεται σε +17,2%, με το μέσο έξοδο εκτός ξενοδοχείου να διαμορφώνεται κατά μέσο όρο σε 254,33 λίρες, και το τελικό κόστος διακοπών να ανεβαίνει από τις 1.475 λίρες του all inclusive πακέτου, σε 1.729,33 λίρες.

Δείτε τον πίνακα με τους προορισμούς…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close