Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΤΟΥΡΙΣΜΟΣBooking, Τουρισμός | Εξι στους δέκα θα ταξιδέψουν μόνο αν έχουν εμβολιαστεί

Booking, Τουρισμός | Εξι στους δέκα θα ταξιδέψουν μόνο αν έχουν εμβολιαστεί

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Μια μεγάλη έρευνα για τις τάσεις που καταγράφονται στο πεδίο του τουρισμού, εν όψει του καλοκαιριού, πραγματοποίησε η Booking. Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 28.000 ταξιδιώτες από 28 πόλεις και περιοχές και, σύμφωνα με την εταιρεία, οι απαντήσεις τους αποκαλύπτουν την αισιοδοξία και την προσμονή των ταξιδιωτών για τη θετική επίδραση που θα έχουν τα εμβόλια στον τουρισμό.

«Ο αντίκτυπος που είχε η πανδημία του κορωνοϊού στις ζωές μας έκανε την περυσινή χρονιά μια από τις πλέον δύσκολες. Η τήρηση των αποστάσεων και η οδηγία για να μένουμε σπίτι ήταν κομμάτι της νέας κανονικότητας. Μπορεί να έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες μέρες, όμως η νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η όρεξή μας να ανακαλύψουμε τον κόσμο παραμένει αναλλοίωτη και πως μετά από μήνες περιορισμών, οι ταξιδιώτες αρχίζουν να βλέπουν το φως στο τέλος του τούνελ, λόγω των εμβολίων και την ανάπτυξη πρωτοποριακών ιατρικών μεθόδων στη μάχη κατά του κορωνοϊού» αναφέρουν αρχικά οι συντάκτες της έρευνας της Booking.

mechanical adv 2021

«Κλειδί» τα εμβόλια για τον τουρισμό

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με την έρευνα, δυο στους τρεις ταξιδιώτες (66%) νιώθουν πιο αισιόδοξοι για την πιθανότητα να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι εντός του 2021, κυρίως λόγω των εμβολίων. Ο ίδιος αριθμός (66%) δηλώνει ότι το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν το 2020 εκτόξευσε την όρεξή τους για ταξίδια το 2021.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα εκδήλωσαν τη μεγάλη εμπιστοσύνη τους στα εμβόλια, με το 59% να αναφέρει ότι δεν θα ταξιδέψει αν δεν έχει πρώτα εμβολιαστεί. Το ποσοστό αυτό μάλιστα ανεβαίνει στο 68% για όσους είναι ηλικίας άνω των 55 ετών. Αξιοσημείωτο είναι και το ότι το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ταξιδέψει μόνο σε χώρες όπου «τρέχουν» εμβολιαστικά προγράμματα. Το 41% πάντως παραμένει σκεπτικό για το κατά πόσο οι εμβολιασμοί θα βοηθήσουν στο να γίνουν ασφαλέστερα τα ταξίδια.

Πιο σημαντικά τα ταξίδια από την… αληθινή αγάπη!

Οι ερωτηθέντες υποστηρίζουν ότι το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν το 2020 διαδραμάτισε επιβαρυντικό ρόλο στην ποιότητα της ζωής τους. Το 48% επισήμανε ότι η συνθήκη αυτή είχε κόστος στη ψυχολογία τους και το 47% δήλωσε ότι ένιωθε φυλακισμένο στο ίδιο του το σπίτι, λόγω των περιορισμών.

Το 64% υποστηρίζει ότι τα ταξίδια είναι πιο σημαντικά σήμερα απ’ ό,τι ήταν προ της πανδημίας. «Τόσο πολύ που για σχεδόν τρεις στους τέσσερις (71%) θα δήλωναν ότι προτιμούν να πάνε διακοπές το 2021 από το να βρουν την αληθινή αγάπη» τονίζεται στο συγκεκριμένο σημείο της έρευνας. Το 66% μάλιστα δήλωσε ότι βάζει τα ταξίδια μπροστά από την επιτυχία στη δουλειά, όπως μια προαγωγή.

Σε ό,τι αφορά το φετινό καλοκαίρι; Πάνω από 6 στους 10 (61%) λέει ότι είναι αισιόδοξοι ότι θα κάνει διακοπές σε… παραλιακό προορισμό. Το 23%, κάπως πιο συγκρατημένο, υποστηρίζει ότι θα επισκεφθεί παραλία ή έναν προορισμό για spa όταν θα είναι ασφαλές. Τέλος, οι συμμετέχοντες στην έρευνα, σε συντριπτικό ποσοστό (95%) επισήμαναν ότι πρέπει να στηριχθεί ο τουριστικός κλάδος μέσω κυβερνητικών μέτρων στήριξης.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble