ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αργεντινή επιστρέφει τον 21% ΦΠΑ διαμονής στους τουρίστεςΤελευταία ενημέρωση:

Την επιστροφή του ΦΠΑ διαμονής στα ξενοδοχεία στους ξένους τουρίστες αποφάσισε η κυβέρνηση της Αργεντινής σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις τουριστικές αφίξεις και το συνάλλαγμα στη χώρα.

Ο ΦΠΑ διαμονής ανέρχεται στο 21% και θα επιστρέφεται στους τουρίστες που πληρώνουν με ξένη πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, δίνοντας τον αριθμό του διαβατηρίου και τη διεύθυνση κατοικίας τους.

Η απόφαση έτυχε θερμής υποδοχής από το Σύνδεσμο Τουρισμού Λατινικής Αμερικής, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Συνδέσμου Τόνι Μέισον να δηλώνει ότι είναι ένα πολύ θετικό βήμα για την ανάπτυξη των ταξιδιών στην περιοχή.

«Αναμένουμε η κίνηση αυτή να καταστήσει την Αργεντινή ως έναν από τους must-see προορισμούς στη Λατινική Αμερική», είπε ο Mason, προσθέτοντας: «Ο νέος νόμος όχι μόνο τονίζει τη σημασία του τουρισμού για την οικονομία της Αργεντινής, αλλά θα βελτιώσει επίσης την ανταγωνιστικότητα της τουριστικής βιομηχανίας του προορισμού, με μακροπρόθεσμη θετική επίδραση στις αφίξεις τουριστών. Ο νόμος αυτός, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών και την έναρξη των νέων απευθείας πτήσεων από την Ευρώπη προς την περιοχή, αντανακλά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις κυβερνήσεις να ανοίξουν τη Λατινική Αμερική στον διεθνή τουρισμό και την καλύτερη προώθηση του προορισμού».

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close