ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αντίθετοι οι φορείς του τουρισμού στην ΚΥΑ για δωμάτια καραντίνας

Την αντίθεσή τους στην ΚΥΑ με την οποία καθορίζονται υποχρεωτικά δωμάτια καραντίνας σε κάθε ξενοδοχείο, εξέφρασαν οι φορείς του Τουρισμού, σε ερώτηση του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, μετά το έντονο κύμα διαμαρτυριών που υπήρξε από επιχειρηματίες του Τουρισμού, που επισημαίνουν πλήθος κινδύνων και αδυναμία εφαρμογής.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος δήλωσε: «Ο ΣΕΤΕ έχει ήδη εκφράσει από την περασμένη εβδομάδα την αντίρρησή του στο Υπουργείο Τουρισμού, αναφορικά με την υποχρεωτική δημιουργία δωματίων – χώρων απομόνωσης σε μονάδες φιλοξενίας τουριστών και έχει προτείνει, παράλληλα με την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας καθορισμού ξενοδοχείων καραντίνας στις τουριστικές περιοχές, την παροχή δυνατότητας και επ’ ουδενί υποχρέωσης, σε όποιο ξενοδοχείο το επιθυμεί και μπορεί, να αναλάβει τη διαχείριση κρούσματος εντός των εγκαταστάσεών του, πάντα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες υπηρεσίες».

caffeine adv2020b

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός δήλωσε: «Η λύση της ΚΥΑ είναι συμπληρωματική του βασικού σεναρίου που είναι το ξενοδοχείο Covid-19 ανά προορισμό. Παραμένει πρώτο σενάριο ένα ξενοδοχείο όπως αυτό ορίζεται από τα αρμόδια υπουργεία. Στο μεσοδιάστημα και μέχρι να βρεθεί to ξενοδοχείο Covid, εφαρμόζεται η λύση των ξενοδοχείων καραντίνας. Με τις διαθέσιμες πληροφορίες που έχουμε ήδη έχει καλυφθεί η πλειοψηφία των ελληνικών τουριστικών προορισμών με ξενοδοχεία Covid-19 και είμαστε αισιόδοξοι πως με την αναπροσαρμογή των τιμών που έγινε θα καλυφθούν και τα υπόλοιπα. Η λύση αυτή μπορεί να παραμείνει σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος τόνισε ότι συμφωνεί με την θέση του ΣΕΤΕ και ότι το θέμα συζητήθηκε και στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

neratzoulis neo

Αντιθέτως ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης με δήλωσή του συμφώνησε με την ρύθμιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος τουριστικών παραγόντων όπως ο πρόεεδρος της ΟΤΕΚ κ. Περικλής Κατσαρός και ο πρόεδρος της Ε.Ξ. Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button