ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αντίγραφο του Τιτανικού | Ο νέος τουριστικός πόλος έλξης στην Κίνα

Την αναβίωση του μυθικού πλοίου «Τιτανικός» επιχειρεί ένα θεματικό πάρκο στην Κίνα, αφού οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν μια νυχτερινή «κρουζιέρα», με το ακριβές αντίγραφο του Τιτανικού.

Ο άνθρωπος πίσω από την συγκεκριμένη επένδυση είναι ο Σου Σαοτζούν, που εμπνεύστηκε από την ταινία ομώνυμη του 1997 σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Κάμερον με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Κέιτ Γουίνσλετ.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Ελπίζω αυτό το πλοίο να είναι μαζί μας για τα επόμενα εκατό ακόμα και διακόσια χρόνια. Πρόκειται για ένα μουσείο, αφιερωμένο στον Τιτανικό», δήλωσε ο Σου Σαοτζούν.

Η κατασκευή του κράτησε έξι χρόνια – περισσότερο και από τον αυθεντικό Τιτανικό – το κόστος άγγιξε τα 153 εκατομμύρια δολάρια (126 εκατ ευρώ), ενώ εργάστηκαν περισσότεροι από εκατό άνθρωποι. Τα πάντα, από την τραπεζαρία έως τις πολυτελείς καμπίνες, ακόμη και τα χερούλια στις πόρτες είναι πιστά αντίγραφα του Τιτανικού.

Στόχος του Σου Σαοτζούν είναι να αποτελέσει το επίκεντρο του θεματικού πάρκου, που βρίσκεται στην επαρχία Σιτσουάν, ενώ έχει κατασκευαστεί και πιστό αντίγραφο του λιμανιού του Σαουθάμπτον, απ′ όπου απέπλευσε ο Τιτανικός το 192 για το παρθενικό του ταξίδι.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

Στην είσοδο του πάρκου, λεωφορεία θα παραλαμβάνουν τους επισκέπτες προκειμένου να τους οδηγήσουν στην αποβάθρα, ενώ κατά την διαδρομή θα μπορούν να ακούν το σάουντρακ της ταινίας, με το τραγούδι της Σελιν Ντιόν, «My Heart Will Go On», σε λούπα.

Η τιμή διανυκτέρευσης είναι περίπου 150 δολάρια το άτομο (124 ευρώ), ενώ οι μηχανές του πλοίου θα βρίσκονται σε λειτουργία, προκειμένου ο επισκέπτης να έχει την απόλυτη αίσθηση του ταξιδιού.

Ο Σου Σαοτζούν είναι τόσο παθιασμένος με το όλο εγχείρημα που χρειάστηκε να πουλήσει την εταιρεία ενέργειας που είχε καθώς και μερίδιο σε εταιρείες υδροηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να κατασκευάσει το αντίγραφο του Τιτανικού.

Δεν λείπουν όμως και οι αντιδράσεις του κόσμου, αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν αρνητικά την όλη ιδέα, επισημαίνοντας μέσα από τους λογαρισμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν και κατά πόσο θα υπάρξουν επισκέπτες σε ένα πλοίο που είναι συνδεδεμένο με ένα από τα πλέον θανατηφόρα ναυγάγια στην σύγχρονη ιστορία.

Κάποιοι άλλοι είπαν ότι θα έχει την τύχη αντίστοιχων πρότζεκ στην Κίνα, όπως το αντίγραφο του αερπλανοφόρου USS Enterprise, που κατασκευάστηκε το 2008, κόστησε 18 εκατομμύρια δολάρια, για να εγκαταλειφθεί λίγους μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση του στο κοινό.

Ο Σου Σαοτζούν έχει διαφορετική άποψη καθώς θεωρεί ότι ο Τιτανικός θα προσελκύει ετησίως, πέντε εκατομμύρια επισκέπτες, υποστηρίζοντας ότι, «ο όγκος των τουριστών που θα επισκέπτονται το υπερωκεάνιο αποτελεί εγγύηση για την επένδυση μας».

Ο διευθυντής του έργου Ζου Τζουνιάν είπε ότι ένιωθε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί η μνήμη του σκάφους.

«Η μεγαλύτερη σημασία της κατασκευής αυτού του πλοίου είναι να διατηρηθεί η κληρονομιά που του Τιτανικού».

Να σημειωθεί ότι ο Σαου Σαοτζούν θέλει στα εγκαίνια του να έχει ως υψηλούς καλεσμένους τον «Τζακ», την «Ρόουζ» και τον Τζέιμς Κάμερον.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button