Ανοίγουν τα σύνορα για τους τουρίστες

158

Το αργότερο έως την 1η Ιουλίου του 2020 θα ανοίξουν τα σύνορα της χώρα μας για τους τουρίστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη ζώνη Σένγκεν και το Ισραήλ.

Οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες δεν θα κάνουν τεστ για τον νέο κορονοϊό. Ωστόσο το αεροπορικό ταξίδι θα υπόκειται σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τόσο την τήρηση των φυσικών αποστάσεων στα αεροδρόμια και τη χρήση μάσκας σε αυτά και στα αεροσκάφη όσο και τη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου πριν από το ταξίδι.

Επίσης, τα ελληνικά ξενοδοχεία θα εφαρμόσουν αυστηρά πρωτόκολλα λειτουργίας για την αποφυγή της μετάδοσης, ενώ ορισμένα εξ αυτών αναμένεται να λάβουν και επιπλέον μέτρα πέραν των υποχρεωτικών.

Στα μέτρα ενίσχυσης περιλαμβάνεται η μείωση του ΦΠΑ στον τουριστικό πακέτο, στις μεταφορές και στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους κλάδους αλλά και η επιδότηση της εργασίας.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Από καύσωνα… κακοκαιρία!
Επόμενο άρθροΕνωση Τραπεζών: Τι αλλάζει στις συναλλαγές με κάρτες
CNA Team
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-