Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Άνοδο του θερινού τουρισμού βλέπει η TUI

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Θετικές διαγράφονται μέχρι στιγμής οι προοπτικές για τον κολοσσό τουρισμού και ταξιδίων TUI Group. Η εταιρεία εμφάνισε άνοδο των θερινών κρατήσεων από τη Γερμανία και την ηπειρωτική Ευρώπη εν γένει, ευνοϊκά λειτούργησε και το γεγονός πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πλέον άρει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, ενώ οι ταμειακές ροές της το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους (διάστημα Απριλίου – Ιουνίου) ανήλθαν σε 320 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, είχε προσαρμοσμένες ζημίες προ φόρων και τόκων στα 670 εκατομμύρια ευρώ επί εσόδων της τάξεως των 650 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, ο όμιλος ανέφερε πως οι κρατήσεις εκτινάχθηκαν κατά 1,5 εκατομμύριο, αρχής γενομένης από τον Μάιο, ενώ συνολικά το καλοκαίρι οι κρατήσεις διαμορφώθηκαν στα 4,2 εκατομμύρια. Αυτό θα πρέπει να συγκριθεί με τα σχεδόν 9 εκατομμύρια κρατήσεις, που ήταν ο κανόνας για ένα συνηθισμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, και η τωρινή κινητικότητα βοηθά τον γερμανικό όμιλο να αμβλύνει τις πιέσεις, οι οποίες δημιουργήθηκαν στα οικονομικά του λόγω πανδημίας. «Κάθε μέρα έχουμε νέες κρατήσεις», επισήμανε, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της ΤUI, Φριτζ Γιούσεν.

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Βέβαια, το γεγονός ότι η Βρετανία απέσυρε πιο αργά από όσο αναμενόταν τους περιορισμούς της για την πανδημία είχε αντίκτυπο στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, αν και ο κ. Γιούσεν τόνισε ότι οι κρατήσεις από τη συγκεκριμένη χώρα αυξάνονταν. Και αυτό παρατηρήθηκε αμέσως μόλις η κυβέρνηση, στα μέσα Ιουλίου, απέσυρε το μέτρο της καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους, που επιστρέφουν από σχεδόν όλους τους προορισμούς.

Λόγω της βραδείας άρσης περιορισμών στη Βρετανία, ωστόσο, ο γερμανικός κολοσσός υποχρεώθηκε να περικόψει τη δυναμικότητά του κατά τους θερινούς μήνες στο 60% του προγράμματός του για το 2019, αν και το ποσοστό ήταν μικρότερο από το 75%, που είχε προβλέψει με τα δεδομένα του Μαΐου. Η τιμή της μετοχής της TUI είχε αρχικά ανέλθει χθες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου κατά 3% στις 336 πένες, αλλά μετά περιόρισε στο 1% τα κέρδη της. Οι υψηλές κρατήσεις από τη Γερμανία και τις λοιπές χώρες της Ευρώπης εξασφάλισαν ταμειακές ροές στον όμιλο της τάξεως των 320 εκατ. ευρώ και αυτό συνέβη πρώτη φορά μετά την πανδημία. «Η θετική εξέλιξη είναι ότι υπάρχει ρευστότητα και πλέον δεν εξαρτώμεθα από τα αποθεματικά μας», υπογράμμισε ο κ. Γιούσεν, προσθέτοντας ότι η κερδοφορία διαγράφεται ευνοϊκή για το φετινό καλοκαίρι, ενώ ήδη οι ενδείξεις για το 2022 είναι πολύ καλές. Ο γερμανικός όμιλος έχει αναλάβει δάνεια άνω των 4 δισ. ευρώ και έχει διασωθεί αρκετές φορές από τη γερμανική κυβέρνηση, επειδή η πανδημία του κορωνοϊού τον υποχρέωσε να προσφέρει προγράμματα διακοπών το 2020.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Ο Φριτζ Γιούσεν ανέφερε πως η TUI εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην αποπληρωμή του προαναφερθέντος δανείου. Σημειωτέον, τέλος, πως τον Ιούλιο οι πιστώτριες τράπεζες του ομίλου συμφώνησαν να παρατείνουν τη γραμμή πίστωσης προς αυτόν κατά δύο χρόνια, έως το 2024.

Zuper Service


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button