ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Ανοιγμα» της Κρήτης στην τουριστική αγορά του Άμπου Ντάμπι

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης παρουσιάστηκαν στο τουριστικό κοινό του Άμπου Ντάμπι, στη διάρκεια των εργασιών του 1ου Greek Tourism Workshop, που ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 29/05/2016 στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με τη συμμετοχή 114 τουριστικών πρακτόρων, Tour Operators και εκπροσώπων των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ήταν η διεύρυνση της τουριστικής αγοράς του Άμπου Ντάμπι για την Ελλάδα και την ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα μας. Την πρωτοβουλία ανέλαβαν από κοινού οι εταιρείες Mideast Travel Worldwide και Tourism Today, ενώ η εκδήλωση είχε την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου, ενώ στο Workshop συμμετείχαν και οι ξενοδοχειακοί όμιλοι Grecotel, Elounda Beach, Elounda Peninsula, Elounda Mare καθώς και, μεταξύ άλλων, οι όμιλοι Astir Palace, Grand Resort Lagonissi, Kensho κ.ά.

Το 1ο Greek Tourism Workshop πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές Beach Rotana, και αποτέλεσε το πρώτο γεγονός αποκλειστικής προβολής του ελληνικού τουρισμού στο εν λόγω Εμιράτο, αποσκοπώντας στην ανάδειξη του ελληνικού προορισμού, φέρνοντας σε επαφή τους Έλληνες ξενοδόχους και τουριστικούς επιχειρηματίες με τους Tour Operators, πράκτορες και facilitators του Αμπού Ντάμπι. Μετά το πέρας των B2B συναντήσεων, όπου διενεργήθηκαν πλέον των 290 ραντεβού, ακολούθησε επίσημο δείπνο στο οποίο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρέσβης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Διονύσιος Ζώης, ο νέος Έλληνας πρόξενος στα Η.Α.Ε. Γεώργιος Κρανιάς, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Παπαφωτίου, ο εντεταλμένος σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου και κορυφαίοι επιχειρηματίες των δυο χωρών με αντικείμενο τον χώρο του τουρισμού και των κατασκευών.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο της εκδήλωσης ο κ. Ζώης ανέπτυξε τους στενούς δεσμούς των δυο λαών και στις οικονομικές προοπτικές που διανοίγονται μεταξύ των δυο χωρών στο κομμάτι του τουρισμού, δυνατότητες που επαυξάνονται λόγω του εξαιρετικού τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας στον τομέα της παροχής υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών.

Ο εκπρόσωπος του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Χαροκόπος παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού προορισμού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον τουρισμό πολυτελείας, στον πολιτισμό, στις υψηλές προοπτικές προσφοράς πακέτων οικογενειακών διακοπών, στην ελληνική γαστρονομία, στις μεγάλες δυνατότητες shopping στην Ελλάδα (tax free κ.ά.), στο yachting κ.λπ.

Στα συμπεράσματα της εκδήλωσης καταγράφεται η έντονη διάθεση των υψηλού εισοδήματος κατοίκων του Άμπου Ντάμπι για τη διεξαγωγή ταξιδιών στην Ελλάδα, ενώ, όπως τόνισαν οι τουριστικοί πράκτορες του συγκεκριμένου Εμιράτου, αναμένεται ραγδαία άνοδος των requests για ταξίδια στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για πάνω από 30.000 επισκέψεις το 2016.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close