Macrame-Voulisma
Karnagians Toyland - Jumbo Ποτηράκι

BOX Cafe
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Π. Αλμυράντης: «Κύπρος και Τουρκία υπέγραψαν με 56 χώρες για την είσοδο τουριστών με τεστ… άμεσα πρέπει και η Ελλάδα»

GMG

SKALA

LE DELICE Γραφανάκη Καίτη Kosa

Στο χθεσινό διαδικτυακό meeting για τον τουρισμό «100% Tourism Destinations» με την επιμέλεια του Flatod-19 – Flexible Tourism Destinations ειπώθηκαν πολλά σημαντικά πράγματα για τον τουρισμό αλλά και για ένα νέο πιστοποιητικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση όπως ανέφερε σε προηγούμενο άρθρο του το Κρητικό Πρακτορείο Ειδήσεων (cna.gr).

Καλεσμένος στο διαδικτυακό meeting ήταν και ο Παναγιώτης Αλμυράντης διευθυντής του Daios Cove Luxury Resort and Spa στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης αλλά και αντιπρόεδρος του European Hotel Managers Association με πολλές μεγάλες διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Στην τοποθέτηση του, ο κ. Αλμυράντης αναφέρθηκε σε τρεις πολύ σημαντικούς παράγοντες για την φετινή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι ότι οι καταναλωτές θα αναζητήσουν περισσότερο και πιο ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, δεύτερος σημαντικός παράγοντας είναι να ταξιδέψουν με λίγοτερα εμπόδια και τρίτων και επίσης πολύ σημαντικό θα θελήσουν να κάνουν πράγματα που είναι σημαντικά και κάνουν την διαφορά.

Επίσης παρά το ότι θα έχουν κάνει τα εμβόλια για τον κορωνοϊό, οι ταξιδιώτες θα προτειμήσουν κοντινούς και γνωστούς γι’ αυτούς προορισμούς για τις διακοπές τους, αγαπημένες τοποθεσίες που ήδη έχουν πάει. Θα χρειαστεί χρόνος για να χτυστεί ξανά η εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών ανέφερε ο κ. Αλμυράντης.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Οι διακοπές σε βίλα θα κάνουν πολύ μεγάλη διαφορά φέτος όσο και πέρυσι διότι οι ταξιδιώτες μπορούν να έχουν περισσότερο χώρο και απομόνωση σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία γνωστής εταιρείας ενοικίασης βιλών του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και μία μεγάλη αύξηση σε Ιταλία και Ελλάδα της τάξεως των 30%.

Επιπλέον το 2021 θα αυξηθούν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής λόγω των lockdown αλλά και της όλης κατάστασης.

Zuper Service

Στην συνέχεια ο κ. Αλμυράντης αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού θα ξεκινήσει στις αρχές του δεύτερου εξαμήνου το 2021, στα μέσα Ιουνίου προσδοκώντας ως το τέλος του έτους να έχει ανακτηθεί από κάποιες προυποθέσεις το 50-60% των αφίξεων και των εσόδων του 2019. Αυτο προκύπτει από τις προβλέψεις των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών και των ευρωπαϊκών αεροδρομίων σε σχέση με το προγραμματισμένο πτητικό πρόγραμμα της Ελλάδας. Πάντα όμως με την προυπόθεση της καλής εξέλιξης της πανδημίας.

Στην συνέχεια της τοποθέτησης του αναφέρθηκε σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός, η Κύπρος υπέγραψε πρόσφατα μία νέα συμφωνία όπου επιτρέπει την είσοδο τουριστών από 56 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τεστ κορωνοϊού και ακριβώς την ίδια συμφωνία υπέγραψε και η Τουρκία. Επομένως αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει άμεσα σε κάτι ανάλογο θα χάσει ένα πολύ μεγάλο μερίδειο της αγοράς από τις δύο παραπάνω χώρες.

Κλείνοντας ο κ. Αλμυράντης έστειλε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Η επιβίωση ενός ξενοδοχείου δεν είναι μόνο η πληρότητα, τα ξενοδοχεία έχουν πληγεί πολύ σοβαρά από την σεζόν του 2020 και την ανύπαρκτη ταμειακή ροή του χειμώνα και τον τραπεζικό δανεισμό, επιπροσθετος φέτος ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος σε σχέση με την περσινή σεζόν όπου η Ελλάδα δεν είχε κάποιον ιδιαίτερο ανταγωνισμό λόγω της ισχυρής υγιειονομικής κατάστασης με άλλες χώρες.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του κ. Αλμυράντη:

Γιώργος Βαρνακιώτης


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button