ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αλλαγές στη λειτουργία των επισκέψιμων οινοποιείων και των ξενοδοχείων με πισίνα και χώρους εκδηλώσεων

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Aλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων με Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου, των ξενοδοχείων με περισσότερους από έναν χώρους εστίασης, των κολυμβητικών δεξαμενών και των χώρων εκδηλώσεων και συνεδρίων των ξενοδοχείων, περιλαμβάνει νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία τροποποιείται η ΚΥΑ με τίτλο «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19».

Ειδικότερα,

“ΧΡΥΣΟΣ

1. Προστίθεται παρ. 9 στο άρθρο 2 της ως άνω απόφασης, ως εξής:

«9. Σε επιχειρήσεις που έχουν λάβει Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αρ. 1746/2015 (Β’ 135) απόφαση, κατά την πραγματοποίηση ξεναγήσεων σε χώρους του οινοποιείου, εφαρμόζονται τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα ξενάγησης σε μουσεία και κλειστά μνημεία, όπως ισχύουν κάθε φορά. Κατά την πραγματοποίηση γευστικών δοκιμών σε χώρους του οινοποιείου, εφαρμόζονται τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας εστίασης, όπως ισχύουν κάθε φορά. Κατά την πραγματοποίηση πώλησης προϊόντων σε χώρους του οινοποιείου, εφαρμόζονται τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα των καταστημάτων τροφίμων, όπως ισχύουν κάθε φορά.

“IN_AND_OUT

2. Προστίθεται νέο κριτήριο Θ.11Α στο Παράρτημα Ι «Ειδικό πρωτόκολλο υγειονομικού περιεχομένου για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, πλην των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων» ως εξής:

Ειδικά για τα ξενοδοχεία που διαθέτουν περισσότερους του ενός (1) εσωτερικούς χώρους εστίασης, παρέχεται η δυνατότητα λειτουργίας συγκεκριμένων χώρων εξ αυτών, κατ’ επιλογή της επιχείρησης, με την κατάλληλη σήμανση, με κοινό (συμπεριλαμβανομένων και των εξωτερικών πελατών) αμιγώς προσώπων που έχουν εμβολιασθεί πλήρως ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. | Σύμφωνα με τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας χώρων εστίασης, όπως ισχύουν κάθε φορά.

Mechanical Solutions

3. Το κριτήριο ΙΒ.1 του Παρατήματος Ι «Ειδικό πρωτόκολλο υγειονομικού περιεχομένου για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, πλην των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων» αντικαθίσταται ως εξής:

Λειτουργία εσωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών | Σύμφωνα με τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως ισχύουν κάθε φορά.

4. Το κριτήριο ΙΣΤ του Παρατήματος Ι «Ειδικό πρωτόκολλο υγειονομικού περιεχομένου για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, πλην των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων» αντικαθίσταται ως εξής:

Α. Χώροι εκδηλώσεων εντός καταλυμάτων | Α. Σύμφωνα με τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα διεξαγωγής σε κλειστούς

Β. Χώροι συνεδρίων εντός καταλυμάτων | Β. Σύμφωνα με τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα διεξαγωγής Συνεδρίων, όπως ισχύουν κάθε φορά.

5. Κατά τα λοιπά, ισχύει η υπ’ αρ. 6632/2021 κοινή υπουργική απόφαση (Β’ 1632) και η διόρθωση σφάλματος που δημοσιεύθηκε στο Β’ 1996/2021, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 10197/10.06.2021 (Β’ 2504) όμοια απόφαση.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button