ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες παραλίες της Κρήτης

Αιτία για να δημιουργηθεί ένας από τους μεγαλύτερους βρετανικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς παγκοσμίου εμβέλειας ήταν πριν από πολλά χρόνια το ταξίδι ενός εκ των ιδρυτών του στην Ελλάδα.

Το 1981, ο Mark Ellingham είχε μόλις αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και προτού σκεφτεί σοβαρά για το επαγγελματικό μέλλον αποφάσισε να κάνει διακοπές στην Ελλάδα. Ομως, το ταξίδι ήταν δύσκολο, καθώς τότε, οι ταξιδιωτικοί οδηγοί στα αγγλικά ήταν δυσεύρετοι και οι ανοργάνωτες διακοπές απαιτούσαν τη γνώση της ελληνικής γλώσσας την οποία ο νεαρός τότε Mark δεν κατείχε.

caffeine adv2020b

Ετσι, του γεννήθηκε η ιδέα να ιδρύσει έναν ταξιδιωτικό οδηγό ο οποίος έγινε πράξη το 1982 και από τότε μέχρι σήμερα έχει καταστεί σε έναν από τους εγκυρότερους ταξιδιωτικούς οδηγούς για όλο τον κόσμο.

Το βρετανικό Rough Guide, λοιπόν, έφτιαξε τη δική του λίστα με τις 190 καλύτερες παραλίες στην Κρήτη.  Το Top 10 των Βρετανών με τις καλύτερες παραλίες της Κρήτης περιλαμβάνει:

neratzoulis neo

Ελαφονήσι. Η παραλία χαρακτηρίζεται από τους αρθρογράφους ως «εξωτικό σοκ».
Κουρεμένος. Ο παράδεισος των σέρφερ.
Μάταλα. Πέρασαν στην ιστορία ως οι σπηλιές-καταφύγια των χίπις.
Βάι. Ενα φοινικόδασος δίπλα από τη θάλασσα
Μύρτος (Λασίθι). Η μεγάλη παραλία με τα βότσαλα.
Σταυρός. Σχεδόν η τέλεια παραλία.
Γαϊδουρονήσι. Ο πιο δημοφιλής προορισμός για να γλιτώσει κανείς από τη ζέστη της Ιεράπετρας.
Φραγκοκάστελο. Ενα από τα καλύτερα σημεία της Κρήτης.
Γλυκά Νερά. Η απόλυτη αίσθηση της απομόνωσης.
Καμαρέλες, Γαύδος. Το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button