Παρασκευή, 7 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΤΟΥΡΙΣΜΟΣΑεροπορικές μεταφορές: Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές για ασφαλή ταξίδια

Αεροπορικές μεταφορές: Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές για ασφαλή ταξίδια

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Οι εν λόγω κατευθυντήριες γραμμές βοηθούν τα κράτη να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τα βέλτιστα δυνατά μέτρα κατά του κορωνοϊού και για τους Ευρωπαίους όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς

Όσοι ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 δεν θα πρέπει αυτομάτως να θεωρούνται ως παράγοντες υψηλού κινδύνου για την εξάπλωση της λοίμωξης, εκτός εάν έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα, σύμφωνα με τις νέες ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές για τα αεροπορικά ταξίδια.

mechanical adv 2021

Βασισμένες στα πλέον πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, οι κατευθυντήριες γραμμές, που δημοσιεύθηκαν σήμερα Τετάρτη, από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA), καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στους ταξιδιώτες εκτιμάται ότι είναι χαμηλότερος απ’ ό,τι στον γενικό πληθυσμό.

apostolakis adv 2

Επιπλέον, τα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή για τις αεροπορικές μεταφορές ελαχιστοποιούν την πιθανότητα μετάδοσης της νόσου κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Στην τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση, το ECDC και ο EASA δεν συνιστούν γενικευμένα μέτρα, όπως οι διαγνωστικές εξετάσεις ή η καραντίνα των ατόμων που ταξιδεύουν αεροπορικώς.

Αντ’ αυτού, οι κατευθυντήριες γραμμές συνιστούν ένθερμα να παρέχονται στους ταξιδιώτες πλήρεις πληροφορίες σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα προορισμού τους, καθώς και σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται στους αερολιμένες και εντός των αεροσκαφών για την πρόληψη της μετάδοσης της νόσου.

Το εν λόγω έγγραφο βοηθά τα κράτη μέλη, ώστε να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τα βέλτιστα δυνατά μέτρα, και παρέχει σαφήνεια στους Ευρωπαίους όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς.

Η κ. Αντίνα Βαλεάν, Επίτροπος Μεταφορών, δήλωσε: «Δεδομένου ότι πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και να τηρήσουμε τη φυσική απόσταση, τα επιστημονικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα από τον EASA και το ECDC συνιστούν οι ταξιδιώτες να μην αντιμετωπίζονται ως παράγοντες υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση της νόσου COVID-19, όταν ταξιδεύουν μεταξύ χωρών με την ίδια επιδημιολογική κατάσταση. Χαιρετίζω τις εν λόγω κατευθυντήριες γραμμές, καθώς συμβάλλουν στη διασφάλιση πιο αποτελεσματικών και εναρμονισμένων μέτρων για τις αεροπορικές μεταφορές με βάση την επιστήμη».

Η κ. Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε: «Φέτος, οι εορταστικές εκδηλώσεις για το τέλος της χρονιάς θα είναι διαφορετικές. Αυτό είναι αναπόφευκτο. Φέτος πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη διάσωση ανθρώπινων ζωών.

Δεν θέλουμε να ακυρώσουμε τα Χριστούγεννα — θέλουμε να τα καταστήσουμε ασφαλή για όλους. Ενόψει των χειμερινών διακοπών, χαιρετίζω τις νέες ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές από το ECDC και τον EASA σχετικά με τις διαγνωστικές εξετάσεις και την καραντίνα για τα άτομα που ταξιδεύουν αεροπορικώς.

Οι σημερινές κατευθυντήριες γραμμές, μέσω μιας συντονισμένης προσέγγισης που είναι αναγκαία στην Ευρώπη, συμβάλλουν στη διασφάλιση της ασφάλειας των ταξιδιών. Αυτές οι σαφείς πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες για τις διαγνωστικές εξετάσεις, την απομόνωση και την καραντίνα θα συμβάλουν στην αποφυγή σύγχυσης και θα προσφέρουν σαφήνεια για όλους κατά τη διάρκεια αυτής της χειμερινής περιόδου».

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές για τις διαγνωστικές εξετάσεις της νόσου COVID-19 και την καραντίνα για τα άτομα που ταξιδεύουν αεροπορικώς δημοσιεύονται από κοινού από το ECDC και τον EASA.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble