ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι φορείς του τουρισμού στην Κρήτη

Σε αδιέξοδο βρίσκονται για ακόμη μια φορά οι φορείς του τουρισμού στην Κρήτη, καθώς το Υπουργείο Τουρισμού είπε «όχι» στην πρόταση των τουριστικών πρακτόρων και των ξενοδόχων του νησιού για ένα ξενοδοχείο καραντίνας για όλη την Κρήτη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, το υπουργείο απάντησε αρνητικά στην πρόταση, καθώς θεωρεί πως τα χρήματα που προορίζονται είναι πολλά για ένα μόνο ξενοδοχείο για όλο το νησί.

caffeine adv2020b

Υπενθυμίζεται πως το κονδύλι  που διαθέτει το Υπουργείο Τουρισμού για τα ξενοδοχεία καραντίνας σε όλη τη χώρα είναι μόλις 3,5 εκ. ευρώ. Με βάση τους υπολογισμούς, στην Κρήτη αναλογεί το ποσό των 700.000 ευρώ περίπου.

Με το χρόνο να μετράει αντίστροφα για την έναρξη της τουριστικής περιόδου την 1η Ιουλίου, φορείς του τουρισμού επιδίδονται για ακόμη μια φορά σε «αγώνα δρόμου» για την εύρεση των ξενοδοχείων καραντίνας σε όλη την Κρήτη, την ίδια ώρα που το ενδιαφέρον είναι αρκετά περιορισμένο. Για όλη την Κρήτη, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μόλις τρεις ξενοδόχοι στο Νομό Ηρακλείου για να διαθέσουν τα καταλύματά τους ως ξενοδοχεία Covid-19, που θα φιλοξενούν αποκλειστικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που ενδεχομένως να εμφανιστούν σε τουρίστες.

neratzoulis neo

Στο μεταξύ, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης η προσωρινή λύση, που προβλέπει πως όλα τα ξενοδοχεία θα έχουν δωμάτια καραντίνας.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button