TECH

Το Teams «έρχεται» να αντικαταστήσει το Skype

Παλιότερα λέγαμε «θα μιλήσουμε στο Skype». Από το ξεκίνημα της πανδημίας ωστόσο πολλοί έχουν μεταπηδήσει για τις βιντεοκλήσεις τους στο Zoom. Kανείς δεν περίμενε ότι το Zoom θα γινόταν τόσο δημοφιλές, τόσο γρήγορα. Κανείς όμως δεν περίμενε την εμφάνιση του Teams.

Όταν ιδρύθηκε πριν δέκα χρόνια η νεοφυής αμερικανική εταιρία δυσκολεύονταν με βρει χρηματοδότες, οι οποίοι υποστήριζαν τότε ότι η αγορά βιντεοκλήσεων έχει κορεστεί. Την ίδια χρονιά η Microsoft αγόρασε για 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια το Skype, το δημοφιλέστερο εκείνη την εποχή λογισμικό βιντεοεπικοινωνίας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Από τότε ωστόσο το Skype πήρε την κατιούσα σε αντίθεση με το Zoom που πήγαινε από το καλό στο καλύτερο. Σήμερα το Zoom έχει στο χρηματιστήριο αξία πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια και καθημερινά 300 εκατομμύρια χρήστες, χάρη κυρίως στην πανδημία. Κατά τη διάρκεια των λοκντάουν ακόμα και οι παππούδες και γιαγιάδες ενδιαφέρθηκαν ξαφνικά για βιντεοκλήσεις και το προτέρημα του Zoom ήταν ότι είναι εύχρηστο.

«Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Zoom μέσω του προγράμματος πλοήγησης στο ίντερνετ», εξηγεί η Έυα Μαρία Βάις, δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού υπολογιστών Heise: «Το μόνο που πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να κλικάρει τον σύνδεσμο που του αποστέλλει εκείνος που θέλει να συνομιλήσουν. Περιθώριο λάθους δεν υπάρχει».

swell adv 2021

To Teams κάνει πολύ περισσότερα

Αρχικά το Skype πήρε τα πάνω του λόγω πανδημίας αυξάνοντας τους χρήστες κατά 40 εκατομμύρια τον Μάρτιο του 2020. Πλέον όμως η Microsoft δεν δημοσιεύει στοιχεία για τους χρήστες, γεγονός που αποτιμάται ως ένδειξη για την καθοδική πορεία του λογισμικού.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Η ευθύνη για την εξέλιξη αυτή αποδίδεται στην Microsoft η οποία απέτυχε να οδηγήσει στην επιτυχία ένα λογισμικό, το οποίο αγόρασε για πολλά χρήματα το 2011. Ήδη από το 2016 η αμερκανική εταιρία άρχισε να μειώνει θέσεις εργασίας και να κλείνει γραφεία. Ο λόγος είναι απλός: η Microsoft ποντάρει πλέον στο Teams και αδιαφορεί για το Skype.

H μάνατζερ της Microsoft Γερμανίας Μαρί Τερέζ Φοντέιν, δηλώνει στην DW: «Το Teams προσφέρει πολύ περισσότερα από το Skype. Πρόκειται για μετεξέλιξη, το ιδανικό εργαλείο για την ομαδική επικοινωνία και εργασία».

Σύντομα το Skype δεν θα υπάρχει

Έξυπνη θεωρείται η κίνηση της Microsoft να προσφέρει δωρεάν το Teams και να το συμπεριλάβει στο ευρέως διαδεδομένο πακέτο Office. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να το χρησιμοποιούν σε απλοποιημένη μορφή και μέσω του λογισμικού πλοήγησης. Στα πλεονεκτήματα περιλαμβάνεται ότι οι χρήστες με ένα μόνο λογισμικό μπορούν μεταξύ άλλων να επικοινωνήσουν γραπτώς ή μέσω βίντεο, να οργανώσουν την εργασία τους ή να ανταλλάξουν αρχεία.

Η δημοσιογράφος Έυα Μαρία Βάις θεωρεί βέβαιο ότι σύντομα το Skype δεν θα υπάρχει πια. «Αμφιβάλλω αν η Microsoft προτίθεται να σώσει το Skype. Θα το αντικαταστήσει, μιας και δεν το χρειαζόμαστε πια».


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button