Το πανίσχυρο Huawei Mate 20 Series είναι εδώ

0

H Huawei παρουσίασε σήμερα την πολυαναμενόμενη σειρά των smartphones Huawei Mate 20 Series, τα οποία αποτελούνται από τα Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20X και Porsche Design Mate 20 RS, σε event που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο ExCel του Λονδίνου.

Όλη η σειρά των Mate 20 είναι εξοπλισμένη με τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) Kirin 980, τον πρώτο στον κόσμο mobile επεξεργαστή στα 7nm που προσφέρει μια υψηλής ποιότητας εμπειρία τεχνητής νοημοσύνης on-device αλλά και πολλές καινοτομίες. Σε αυτές περιλαμβάνεται η τριπλή Leica κάμερα με Ultra Wide Angle φακό και κινηματογραφικές λειτουργίες video ενισχυμένες με AI, τη διπλή μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (Dual-NPU), αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος ενσωματωμένο στην οθόνη αλλά και τη λειτουργία Huawei SuperCharge για ταχύτατη φόρτιση στα 40W και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης συμβατών συσκευών, με το περιβάλλον χρήσης να είναι το EMUI 9.0 που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android Pie.

Τα smartphone της σειράς Huawei Mate 20 Series αποτελούνται από τα Huawei Mate 20 και Mate 20 Pro με οθόνη στις 6.39 ίντσες, το Huawei Mate 20X με οθόνη στις 7.2 ίντσες και το Porsche Design Huawei Mate 20 RS με οθόνη 6.53 ιντσών.

Ο Richard Yu, Επικεφαλής του Τμήματος Καταναλωτικών Προϊόντων της Huawei, δήλωσε πως μόνο όταν αποκτήσουν όλοι πρόσβαση στο ψηφιακό περιβάλλον θα μπορούμε να μιλάμε για μετάβαση σε μια επόχή ανώτερης νοημοσύνης, με τα smartphone να παίζουν σημαντικότατο ρόλο σε αυτήν τη μετάβαση. Τα νέα Mate 20 διαθέτουν ανώτερη τεχνητή νοημοσύνη, μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας αλλά και τριπλή κάμερα υψηλών επιδόσεων.

Τα νέα Mate 20 είναι εφοδιασμένα με τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Kirin 980 ο οποίος διαθέτει διπλή NPU για τις AI λειτουργίες, τριπλή κάμερα Leica με Ultra Wide Angle φακό και δυνατότητα λήψεων macro φωτογραφιών σε απόσταση μέχρι και 2.5cm από το αντικείμενο που φωτογραφίζουμε. Επιπλέον, σημαντική είναι και η χωρητικότητα μπαταρίας η οποία προσφέρει στους χρήστες περισσότερη από μία ημέρα εντατικής χρήσης, με τη φόρτισή της να γίνεται ενσύρματα και ασύρματα, με τη λειτουργία Wireless Reverse Charging για ασύρματη φόρτιση συμβατών συσκευών τα οποία θα τοποθετούνται πάνω στο Huawei Mate 20 Pro και θα λαμβάνουν ενέργεια από αυτό.

Κορυφαίες Τεχνολογικές Καινοτομίες

Ο επεξεργαστής Kirin 980 βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 7nm και εξασφαλίζει 20% μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με τον προηγούμενο επεξεργαστή και 40% μεγαλύτερη εξοικονόμηση μπαταρίας. Επιπλέον, ο Kirin 980 αποτελείται από πυρήνες βασισμένους στον Cortex-A76, που είναι 75% πιο ισχυροί και 58% πιο αποδοτικοί σε σχέση με τον προκάτοχό τους. Το chipset είναι σχεδιασμένο με μια καινοτόμο διάταξη 3 επιπέδων και περιλαμβάνει 2 πυρήνες μεγάλου μεγέθους βασισμένους στον Cortex-A76, 2 πυρήνες μεσαίου μεγέθους βασισμένους στον Cortex-A76 και 4 πυρήνες μικρού μεγέθους βασισμένους στον Cortex-A55.

Όσον αφορά το Huawei Mate 20X, σε αυτό θα βρούμε ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης του επεξεργαστή, από γραφένιο και vapor chamber. Το νέο σύστημα ψύξης δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να θέσει σε πλήρη ισχύ τη συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή (CPU) και της κάρτας γραφικών (GPU) για να μπορεί να τρέξει παιχνίδια με απαιτητικά γραφικά χωρίς όμως να αυξάνεται η θερμοκρασίας της συσκευής.

Νέοι Τρόποι Λήψης Φωτογραφιών

Η σειρά Huawei Mate 20 Series είναι εξοπλισμένη με τον Ultra Wide Angle φακό της Leica, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να πραγματοποιούν ευρυγώνιες λήψεις και να καταγράφουν video υψηλής ποιότητας. Η τριπλή κάμερα υποστηρίζει τη λειτουργία macro photography, που μπορεί να φωτογραφίσει θέματα που βρίσκονται σε απόσταση από τον φακό έως και 2.5cm με υψηλή ποιότητα.

Επίσης, το νέο mode που βρίσκεται ενσωματωμένο στη σειρά Huawei Mate 20 Series είναι το AI Cinema Mode. Με αυτό οι χρήστες μπορούν να επέμβουν στις αποχρώσεις, τη φωτεινότητα και το κορεσμό των video, ώστε να αλλάξουν στιγμιαία το ύφος του περιεχομένου τους. Η λειτουργία διαθέτει μια σειρά από προεπιλογές, όπως η Vintage, η Fresh, η Suspense και Background Blur. Η λειτουργία υποστηρίζει επίσης επιλεκτικό αποκορεσμό χρωμάτων.

Αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη, η τριπλή κάμερα μπορεί να εντοπίσει ανθρώπους και να εκτελέσει αποκορεσμό στα χρώματα γύρω από αυτούς για να τους δώσει έμφαση. Η λειτουργία AI Spotlight Reel αναγνωρίζει αρχεία βίντεο με κοινό ύφος και δημιουργεί αυτόματα μια νέα μονταρισμένη εκδοχή διάρκειας 10 δευτερολέπτων η οποία περιλαμβάνει αυτά τα επι μέρους στιγμιότυπα.

Τα νέα Mate 20 smartphone υποστηρίζουν native λήψη φωτογραφίας και βίντεο σε αναλογία 21:9 και σε αντίθεση με τη συνηθισμένη αναλογία 16:9, η αναλογία 21:9 προσφέρει σημαντικά διευρυμένη προοπτική, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για καλλιτεχνικά και κινηματογραφικά εφέ, με τους χρήστες να βελτιώνουν την ποιότητα των video που καταγράφουν.

Τεχνολογία Εξαιρετικά Ταχείας Φόρτισης

Σημαντική είναι η βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας της σειράς Huawei Mate 20, μιας και μπορεί να τροφοδοτεί με ενέργεια τους χρήστες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το Huawei Mate 20 έρχεται με μπαταρία χωρητικότητας 4000mAh, το HUAWEI Mate 20 Pro ενσωματώνει μπαταρία χωρητικότητας 4200mAh και το Huawei Mate 20X μπαταρία με χωρητικότητα 5.000mAh, κάτι το οποίο αποτελεί μια πολύ σημαντική προσθήκη.

Η φόρτιση των συσκευών πραγματοποιείται μέσω του Huawei SuperCharge για ταχύτατη φόρτιση έως και 40W το οποίο επιτρέπει, για παράδειγμα το Mate 20 Pro, να φορτιστεί σε ποσοστό 70% μέσα σε φόρτιση 30 λεπτών. Εκτός από ενσύρματη φόρτιση, το Huawei Mate 20 Pro υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση μέσω του 15W HUAWEI Wireless Quick Charge. Μία ασύρματη φόρτιση διάρκειας 30 λεπτών μπορεί να φορτίσει την μπαταρία σε ποσοστό 30%. Μία ακόμη τεχνολογική καινοτομία έρχεται με τη μορφή του Wireless Reverse Charging που δίνει τη δυνατότητα στο Huawei Mate 20 Pro να γίνει το ίδιο το smartphone βάση ασύρματης φόρτισης επιτρέποντας στους χρήστες να αξιοποιούν τη μπαταρία του για να φορτίσουν άλλες συσκευές.

Το περιβάλλον χρήστη EMUI 9.0 προσφέρει μια πραγματικά Ποιοτική Ζωή

Τα νέα Huawei Mate 20 Series διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Android 9 Pie βασισμένο στο EMUI 9.0, το οποίο μέσω αλγόριθμων self-learning τεχνητής νοημοσύνης, ενός ολοκληρωμένου συστήματος κατανομής πόρων και ενός βελτιστοποιημένου περιβάλλοντος Android, δίνει στον τελικό χρήστη μια ομαλή και άμεση εμπειρία χρήσης του UI των συσκευών.

Το EMUI 9.0 ενσωματώνει ένα ενιαίο, εργονομικό design και ένα βελτιωμένο μενού ρυθμίσεων. Η νέα υποστήριξη gesture navigation επιτρέπει στους χρήστες να αλληλοεπιδρούν με τις συσκευές τους χρησιμοποιώντας μόνο κινήσεις και αγγίγματα. Το περιβάλλον παρουσιάζει επίσης νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης που δίνουν στη σειρά Huawei Mate 20 τη δυνατότητα να αποδίδει καλύτερα ή να βελτιώνει μια σειρά εργασιών, από αναγνώριση αντικειμένων και μέτρηση θερμίδων έως τη λήψη βίντεο.

Φουτουριστικός Σχεδιασμός

Η εμφάνιση των Mate 20 αποκαλύπτει ένα κυρτό σασί, με τη διάταξη της τριπλής κάμερας στο πίσω μέρος να αποκαλύπτει τους φακούς τοποθετημένους σε διάταξη πλέγματος, ενώ ο σχεδιασμός της πλάτης των συσκευών είναι κατασκευασμένος έτσι ώστε να μην αφήνει σημάδια από δαχτυλιές, κάτι το οποίο συναντούμε σε πολλά smartphone όλων των κατασκευαστών.

Διαθεσιμότητα και Τιμή

Το νέο Huawei Mate 20 Pro θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου με προτεινόμενη τιμή λιανικής 1.049 Ευρώ στις αποχρώσεις Black, Midnight Blue και Twilight ενώ όσοι το προπαραγγείλουν από σήμερα, θα πάρουν δώρο το νέο Smartwatch Huawei GT, αξίας 249 Ευρώ.