TECH

Ψηφιακή Υπογραφή: Το αποτύπωμά μας στον σύγχρονο κόσμο…

Αν και το θεσμικό πλαίσιο για την καθιέρωση της ψηφιακής υπογραφής υπάρχει από το 2001 και η χρήση της βελτιώνει σημαντικά τους χρόνους που απαιτούνται για την ανταλλαγή εγγράφων και τη διεκπεραίωση διαφόρων συναλλαγών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με μεγάλο οικονομικό όφελος, σχετικά περιορισμένη είναι ακόμα και σήμερα η υιοθέτησή της στη χώρα μας.

Η ψηφιακή υπογραφή είναι το αποτύπωμά μας στον σύγχρονο κόσμο. Ένας μοναδικός κωδικός που χρησιμοποιεί την ασύμμετρη κρυπτογραφία δημόσιου κλειδιού και διασφαλίζει την αυθεντικότητα του αποστολέα, αποδεικνύοντας τη γνησιότητα εγγράφων και μηνυμάτων.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο καθένας μπορεί να υπογράψει ψηφιακά ένα έγγραφο για πολλούς από τους ίδιους λόγους που θα υπόγραφε και ένα έντυπο. Η χρήση των ψηφιακών υπογραφών μπορεί να περιορίσει δραστικά την αποστολή τυπωμένων εγγράφων, επικυρωμένων με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή τη χρήση σφραγίδων και υπογραφών.

Επιπλέον, η ψηφιακή υπογραφή διασφαλίζει…

swell adv 2021

Εμπιστευτικότητα, δηλαδή προστασία των δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.
Ακεραιότητα, δηλαδή προστασία των δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη τροποποίηση ή αντικατάστασή τους.
Πιστοποίηση, δηλαδή επιβεβαίωση της ταυτότητας του αποστολέα.
Μη άρνηση αποδοχής, δηλαδή ο αποστολέας δεδομένων δεν μπορεί να αρνηθεί το μήνυμα.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Έχει την ίδια νομική ισχύ με την ιδιόχειρη υπογραφή με μεγαλύτερη όμως ασφάλεια γιατί είναι αδύνατον να πλαστογραφηθεί, είναι μοναδική και διαφορετική για κάθε έγγραφο. Μετά την ψηφιακή υπογραφή το περιεχόμενο του εγγράφου προστατεύεται, δεν τροποποιείται και κανείς δεν μπορεί να το αποποιηθεί.

Σημειώνεται ότι η ψηφιακή υπογραφή είναι υποχρεωτική για επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του δημοσίου άνω των 60.000 ευρώ, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ.

Αφορά επίσης σε ένα μεγάλο εύρος επαγγελματιών και επιχειρήσεων, όπως δικηγόρους και δικαστικούς κατάθεση δικογραφιών ηλεκτρονικά, γιατρούς και φαρμακοποιούς ηλεκτρονική συνταγογράφηση, συμβολαιογράφους, λογιστές και φοροτεχνικούς και γενικά εταιρείες που στοχεύουν στην ασφάλεια των εγγράφων τους και των συναλλαγών τους.

Η Βyte προσφέρει την πιο σύγχρονη, ασφαλή και εύχρηστη ψηφιακή υπογραφή στην ελληνική αγορά. Εγγεγραμμένη στο μητρώο της ΕΕΤΤ ως πιστοποιημένος πάροχος ψηφιακής υπογραφής, η Βyte έχει ολοκληρώσει επένδυση τριών εκατομμυρίων ευρώ για τις πλέον ασφαλείς και καινοτόμες τεχνολογικές υποδομές του trust center της εταιρείας που είναι επίσημα πιστοποιημένο από την Ernst and Young.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button