Κυριακή, 13 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήTECHΗ Νορβηγία καταργεί τη συχνότητα των FM

Η Νορβηγία καταργεί τη συχνότητα των FM

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Νορβηγία το σχέδιο της κυβέρνησης να καταργήσει τη συχνότητα των FM στο ραδιόφωνο. Εκατομμύρια επιστολές διαμαρτυρίας έχουν σταλεί με κάθε τρόπο στο αρμόδιο υπουργείο, ωστόσο η κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας επιμένει και όπως όλα δείχνουν, θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο, που θα εκπέμπει σε μία δική της, ξεχωριστή, ραδιοσυχνότητα.

Ένα σοβαρό επιχείρημα που χρησιμοποιούν όσοι εναντιώνονται στα σχέδια τηςν κυβέρνησης, αφορά το γεγονός ότι πάνω από δύο εκατομμύρια οχήματα στη χώρα είναι εναρμονισμένα μόνο στη συχνότητα των FM. Εφόσον καταργηθούν, θα προκύψει ένα σημαντικό έξοδο, ενώ θα πρέπει να προσαρμοστεί και όλο το σύστημα αναμετάδοσης συχνοτήτων από τους σταθμούς ανά τη χώρα.

mechanical adv 2021

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη τον Δκέμβριο, το 66% των Νορβηγών δήλωσαν αντίθετοι στην κατάργηση των FM και μόνο το 17% δήλωσαν πως είναι απόλυτα σύμφωνοι με τον κυβερνητικό σχεδιασμό. Ήδη ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην πόλη Μπόντοε, όπου από την Τετάρτη δεν εκπέμπει καμία ραδιοσυχνότητα στα FM, ενεργοποιώντας το δίκτυο DAB.

apostolakis adv 2

Το νορβηγικό κοινοβούλιο υιοθέτησε την πρόταση, μετά από μελέτες που έδειξαν ότι το νέο σύστημα εκπέμπει πιο καθαρό σήμα. Το ίδιο σχέδιο εξετάζουν με ενδιαφέρον και άλλες χώρες, όπως η Ελβετία, η οποία σκοπεύει να καταργήσει επίσης τα FM το 2020. Η αλλαγή του συστήματος, πάντως, θα κοστίσει περίπου 170 με 200 ευρώ για κάθε δέκτη.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-