ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
TECH & SCIENCE

Η NASA προσέλαβε θεολόγους που θα μας προετοιμάσουν να γνωρίσουμε εξωγήινους

Υπάρχει πρόγραμμα...

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Νομίζετε ότι οι δυσκολίες θα μείνουν στο 2021; Ότι τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο και μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε; Ελάτε να αγκαλιαστούμε από μακριά και να γελάσουμε όλοι μαζί. Γιατί η NASA προσέλαβε 24 θεολόγους για να εξηγήσουν πώς θα αντιδρούσαν οι διάφορες θρησκείες, αν η ανθρωπότητα ερχόταν σε επαφή με εξωγήινους.

Ο διαστημικός οργανισμός συνεργάζεται με μία ομάδα ακαδημαϊκών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σ’ ένα πρόγραμμα του Center for Theological Inquiry (CTI) στο Πανεπιστήμιο Princeton. Μάλιστα, πίσω στο 2014, η NASA χρηματοδότησε με $1,1 εκατομμύριο το συγκεκριμένο τμήμα.

“ΧΡΥΣΟΣ

Ανάμεσα στους ειδικούς βρίσκεται και ο Andrew Davison, ιερέας και καθηγητής του Cambridge. Το νέο του βιβλίο, «Αστροβιολογία και Χριστιανική Θεωρία», εξετάζει την πιθανότητα ο Θεός να δημιούργησε ζωή και σε άλλα μέρη του σύμπαντος, ενώ σημειώνει ότι «οι μη-θρησκευόμενοι άνθρωποι επίσης φαίνεται να υπερεκτιμούν τις προκλήσεις που οι θρησκευόμενοι θα αντιμετώπιζαν, αν τους παρουσιάζονταν ενδείξεις εξωγήινης ζωής».

Ο Carl Plicher, πρώην επικεφαλής του Ινστιτούτου Αστροβιολογίας της NASA, είπε ότι οι θεολόγοι επιλέχθηκαν με στόχο «να μελετήσουν τις επιπτώσεις που θα είχεη εφαρμογή επιστημονικών εργαλείων από τα τέλη του 20ου και τις αρχές του 21ου αιώνα σε ερωτήσεις που θεωρούνται θρησκευτικές παραδόσεις εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια».

“IN_AND_OUT

Όσο για την ιδέα πως η Γη μας είναι ο μοναδικός πλανήτης του διαστήματος στον οποίο υπάρχει ζωή; «Αυτό είναι απλώς αδιανόητο, όταν υπάρχουν πάνω από 100 δισεκατομμύρια αστέρια σε αυτόν τον γαλαξία και πάνω από 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες στο σύμπαν», απάντησε.

Στο μεταξύ, επιστήμονες από το Cardiff βρήκαν πως η αμμωνία στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης θα μπορούσε να δημιουργήθηκε από ζωντανούς οργανισμούς. Ερευνητές πιστεύουν, επίσης, ότι η Ευρώπη, ο τέταρτος μεγαλύτερος δορυφόρος του πλανήτη Δία, έχει υγρούς ωκεανούς κάτω από την επιφάνειά της, οι οποίοι μπορούν να υποστηρίξουν τη δημιουργία ζωής.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button