ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
TECH & SCIENCE

Η Microsoft ψηφιοποιεί την Αρχαία Ολυμπία | +Video

Η επαυξημένη πραγματικότητα μας ταξιδεύει 20 αιώνες πριν

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Η Microsoft θα ψηφιοποιήσει την Αρχαία Ολυμπία και θα την αναπαραστήσει όπως πραγματικά ήταν 20 αιώνες πριν.

Ο χώρος χαρτογραφήθηκε με χρήση τεχνητής νοημοσύνης και η επαυξημένη πραγματικότητα θα αποκαταστήσει την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, επιτρέποντας στους θεατές να εξερευνήσουν την περιοχή με τη μορφή που είχε 2.000 χρόνια πριν. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες του Ολυμπιακού Μουσείου στην Αθήνα, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα HoloLens για να δουν μία ψηφιακή εκδοχή των εκθεμάτων.

“ΧΡΥΣΟΣ

Ανάμεσα στα 27 μνημεία που θα διατηρηθούν, περιλαμβάνονται το Ολυμπιακό Στάδιο, οι ναοί του Δία και της Ήρας, καθώς και το εργαστήρι του γλύπτη Φειδία. Τα κτίρια είναι πιστές αναπαραστάσεις της αρχικής τους μορφής και περιλαμβάνουν ιστορικά χρονοδιαγράμματα αλλαγών και περιγραφές αντικειμένων από κάθε περίοδο.

“IN_AND_OUT

Η Microsoft χρησιμοποίησε κάμερες και drones για να πάρει εκατοντάδες χιλιάδες εικόνες της περιοχής, τις οποίες επεξεργάστηκε η τεχνητή νοημοσύνη της εταιρίας για να παράγει τα 3D μοντέλα.

Mechanical Solutions

«Το project να διατηρήσουμε ψηφιακά την Αρχαία Ολυμπία είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα στην πολιτισμική κληρονομιά, ενώνει την ανθρωπότητα και τη σύγχρονη τεχνολογία για να ωφελήσει τον κόσμο και να προσφέρει στις επόμενες γενεές νέους τρόπους να εξερευνήσουν το παρελθόν μας. – Brad Smith, Πρόεδρος Microsoft»


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
unboxholics.com

Σχετικά άρθρα

Back to top button