TECH

Μερικοί λόγοι για να προσπεράσουμε το πολύ καλό OnePlus 6T

Η ανακοίνωση του OnePlus 6T δεν..εξέπληξε κανέναν αφού το περιεχόμενο του πακέτου αλλά και η τιμή του, είχαν διαρρεύσει αρκετές μέρες πριν. Το νέο smartphone της OnePlus είναι μία πολύ καλή συσκευή, οι μικρές βελτιώσεις όμως, σε σχέση με τον προκάτοχο του, μας κάνουν να αναρωτηθούμε αν η αναμονή για το OnePlus 7 είναι η καλύτερη επιλογή.

Φυσικά, η απόφαση για την μετάβαση στο 6Τ, εξαρτάται από την συσκευή που χρησιμοποιούμε ήδη, από τα features που θέλουμε να έχει το νέο μας smartphone αλλά και από τις ενδεχόμενες υποχωρήσεις που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για κάποια χαρακτηριστικά ώστε να επωφεληθούμε από άλλα.

Εν συντομία, τα κύρια χαρακτηριστικά που μας προσφέρει το νέο OnePlus 6T σε σχέση με το OnePlus 6είναι:

– Μεγαλύτερη μπαταρία (3700 vs 3300mAh)– Βελτιωμένο camera software (που όμως θα έρθει και στο 6 μέσω OTA update)

– 128GB αποθηκευτικός χώρος στην βασική έκδοση

– Μεγαλύτερη οθόνη (6.41 vs 6.28 ίντσες)

– Μικρότερο notch

– In-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων

Είναι αυτά τα νέα χαρακτηριστικά αρκετά για να μας οδηγήσουν στην αναβάθμιση; Κατά την γνώμη μου όχι, είτε είστε κάτοχος OnePlus 6 είτε OnePlus 5/5T. Θεωρώ ότι το 6Τ είναι μια προσπάθεια της εταιρίας να εναρμονιστεί με την αγορά (RIP headphone jack) και να δοκιμάσει νέο στυλ και λειτουργίες (νέο notch, in-display αισθητήρας). Αυτή η αναβάθμιση απευθύνεται κυρίως σε χρήστες οι οποίοι έρχονται από άλλες εταιρίες, θέλουν να αποκτήσουν την πιο πρόσφατη OnePlus συσκευή και δεν θα…απογοητευτούν από ένα πιο αργό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ή την έλλειψη headphone jack. Μην ξεχνάτε ότι το ενδιαφέρον των πωλήσεων για το 6Τ επικεντρώνεται στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών αφού θα είναι το πρώτο smartphone της εταιρίας που θα λειτουργεί στο δίκτυο της Verizon και θα πωλείται σε όλα τα καταστήματα της Τ-Mobile.

Αν δεν ενδιαφέρεστε για το νέο notch , τον νέο in-display αισθητήρα (ο οποίος χρησιμοποιεί ένα αρκετά μεγάλο animation για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση στο ξεκλείδωμα της συσκευής) ή την μεγαλύτερη μπαταρία, τότε καλό θα ήταν να περιμένετε μερικούς μήνες. Τι αναμένεται όμως να προσφέρει το OnePlus 7 ώστε να αξίζει αυτή η αναμονή;

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να είμαστε σίγουροι για οτιδήποτε, όμως έχουμε κάποια στοιχεία που μας δίνουν μια εικόνα για την επόμενη ναυαρχίδα της OnePlus. Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, η OnePlus ανήκει στην BBK Electronics στην οποία ανήκει και η OPPO, τα design της οποίας δανείζονται πολλές φορές τα OnePlus smartphones. Για το OnePlus 7, περιμένουμε να δούμε κάτι ανάλογο του OPPO R19 το οποίο σύμφωνα με την φημολογία δεν θα έχει notch, αλλά μία..τρύπα στην οθόνη για την selfie camera.

Πέρα όμως από το design, το OnePlus 7 θα έχει πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά που θα το κάνουν να βρίσκεται και πάλι ανάμεσα στα κορυφαία smartphones. Στο εσωτερικό του θα βρίσκεται ο νέος και ταχύτερος Snapdragon 8150 ο οποίος θα είναι 5G-ready αλλά λογικά θα περιέχει και λειτουργίες AI (μέσω ΝPU chip) όπως ο Kirin της Huawei, ενώ θα συνοδεύεται από 8, 10 ή και 12GB RAM ανάλογα με τον ανταγωνισμό.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι μπορεί να είναι η πρώτη συσκευή της εταιρίας που θα έχει οθόνη υψηλότερης ανάλυσης (QHD;) όπως επίσης και την δεύτερη υλοποίηση του in-display αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων που αναμένεται να είναι (και θα είναι) ταχύτερος και πιο αξιόπιστος από αυτόν του 6T. Φυσικά, όλες αυτές οι αναβαθμίσεις του hardware, θα δώσουν στους προγραμματιστές της OnePlus την ευκαιρία να μας προσφέρουν την επόμενη γενιά του OxygenOS το οποίο δεν μπορώ να φανταστώ πόσο πιο γρήγορο και σταθερό μπορεί να γίνει.

Όπως και να ‘χει το OnePlus 6T είναι ένα πάρα πολύ καλό smartphone με κορυφαία απόδοση. Θα το πρότεινα σε όσους έρχονται από άλλες εταιρίες και θέλουν να έχουν την καλύτερη εμπειρία Android της αγοράς θυσιάζοντας την απόδοση της κάμερας και των ηχείων. Δεν θα το πρότεινα σε κατόχους OnePlus 6 και 5/5Τ αφού το smartphone που έχουν στα χέρια τους είναι ακόμα αρκετά δυνατό και με λίγους μήνες υπομονή θα αποκτήσουν ένα πολύ καλύτερο στην ίδια (περίπου) τιμή με το 6Τ.

Πηγή
Tech Blog

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close