ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
TECH & SCIENCE

Κόμικ του 1923 «προέβλεψε» την άνοδο του AI το 2023

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) έχουν αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στην καθημερινότητα με τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το ChatGPT να προκαλούν δέος σχετικά με τις δυνατότητές του αλλά και φόβο για την εν λόγω τεχνολογία.

Οι άνθρωποι του παρελθόντος φαίνεται πως είχαν προβλέψει σωστά ορισμένες πτυχές της τεχνολογικής εξέλιξης. «Το έτος 2023 όλη μας η δουλειά γίνεται με ηλεκτρισμό», γράφει η λεζάντα ενός κόμικ που δημιούργησε ο σκιτσογράφος H. T. Webster για την εφημερίδα «New York World» το 1923.

“ΧΡΥΣΟΣ

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί πρόβλεψη. Στο κόμικ συνοψίζεται ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν σήμερα οι γεννήτριες τεχνητής νοημοσύνης, σημειώνει το Design Taxi.

Στο σκίτσο παρουσιάζεται ένα «Δυναμό Ιδεών» το οποίο παράγει ιδέες και τις στέλνει σε ένα «Δυναμό Καρτούν» το οποίο δημιουργεί το έργο τέχνης. Παράλληλα, στο πάτωμα υπάρχουν στοίβες από καρτούν τα οποία κατασκεύασε η μηχανή.

“IN_AND_OUT

Εν τω μεταξύ, ένας άνθρωπος που στέκεται στη γωνία κάνει απογευματινά σχέδια με έναν φίλο του μέσω τηλεφώνου, αφού δεν χρειάζεται να σχεδιάσει τίποτα, διότι όλα τα κάνει η αυτοματοποιημένη μηχανή.

Το «Δυναμό Ιδεών» του 2023 θα μπορούσε να είναι το GPT-3, «πρόγονος» του ChatGPT ενώ το «Δυναμό Καρτούν» μπορεί να παραλληλιστεί με ένα μοντέλο δημιουργίας εικόνων όπως το Stable Diffusion.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button