Παρασκευή, 7 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήTECHΙταλία: Πρόστιμο στην Apple για παραπλανητική διαφήμιση του iPhone

Ιταλία: Πρόστιμο στην Apple για παραπλανητική διαφήμιση του iPhone

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Η Apple λέει ότι κάποιες συσκευές της είναι ανθεκτικές στο νερό, αλλά «ξεχνά» να πει πως μιλά για απεσταγμένο, επισημαίνουν οι Αρχές

Πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ επέβαλαν στην Apple οι ιταλικές αρχές για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού σχετικά με την αντοχή του iPhone στο νερό. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία ελέγχου εμπορικού ανταγωνισμού έκρινε ότι η Apple διαφημίζει δολίως τις συσκευές της σαν ανθεκτικές στο νερό, καθώς παραλείπει να διευκρινίσει πως αυτή η ιδιότητα δεν ισχύει γενικώς αλλά μόνο υπό ορισμένες συνθήκες.

mechanical adv 2021

Οι Ιταλοί προσάπτουν στην Apple ότι σκοπίμως απέκρυψε το γεγονός ότι η ένδειξη «water resistant» σε κάποια από τα μοντέλα iPhone τα οποία διαφημίζονται ως τέτοια, αφορά σε εργαστηριακές δοκιμές με απεσταγμένο νερό. Αυτό όμως είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την συνηθισμένη χρήση. Αν το ζήτημα είναι η αντοχή του iPhone στη διείσδυση ύδατος στα ευαίσθητα ηλεκτρονικά του εξαρτήματα, τότε η διαφήμισή του είναι παραπλανητική. Διότι στην πραγματική ζωή, τα smartphone έρχονται σε επαφή με το νερό εξαιτίας κάποιου ατυχήματος, πχ μιας πτώσης. Και, κατά κανόνα, εκεί όπου πέφτει ένα iPhone το νερό δεν είναι ούτε ήρεμο ούτε καθαρό σαν αυτό του εργαστηρίου.

apostolakis adv 2

Επίσης, η Apple θεωρεί ότι δεν είναι υποχρεωμένη να επισκευάσει δωρεάν ή να αντικαταστήσει iPhone τα οποία έχουν υποστεί βλάβη σχετιζόμενη με το νερό. Κάπου στα πολύ ψιλά γράμματα των όρων της προϊοντικής εγγύησης, η Apple αναφέρει ότι δεν καλύπτει ζημιές οι οποίες προκαλούνται από υγρά.

Όμως, η αρμόδια υπηρεσία του ιταλικού κράτους απλώς θεωρεί ότι ο αμερικανικός κολοσσός της ψηφιακής τεχνολογίας προσπαθεί σκοπίμως να παραπλανήσει το καταναλωτικό κοινό. Και ως εκ τούτου επέβαλε την «καμπάνα» των 20 εκατ. ευρώ, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν. Το εάν θα επιτευχθεί κάτι από τα δύο, μένει να επιβεβαιωθεί από την πολιτική της Apple στο άμεσο μέλλον.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble