TECH

Huawei P20 Pro: Μαζί του… αλλάζεις και εσύ (videos)

Τελευταία ενημέρωση:

Όταν ήμασταν μικροί βλέπαμε ταινίες επιστημονικής φαντασίας με κινητά τηλέφωνα από άλλη εποχή, «έξυπνα» τηλέφωνα που έκαναν τα πάντα μία μόνο κίνηση.

Έφτασε η ώρα για να γίνει πραγματικότητα όλο αυτό, έφτασε η ώρα που με το πάτημα της οθόνης του κινητού σου μπορείς να απαθανατίσεις κάθε σου στιγμή, τόσο εύκολα σαν ένας επαγγελματίας φωτογράφος, έφτασε η ώρα για τη νέα σειρά Huawei P20 και P20 Pro και την νέα τεχνολογία AI (τεχνητή νοημοσύνη).

Φωτογραφίζοντας με AI τεχνολογία

Η κάμερα στα Huawei P20 και Huawei P20 Pro χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να αναγνωρίσει αυτόματα 19 διαφορετικές σκηνές όπως ζώα (σκύλους, γάτες), ηλιοβασιλέματα, πυροτεχνήματα, φαγητό αλλά και κείμενο –σε έγγραφα σκαναρισμένα με το smartphone. Με το που «συνειδητοποιήσει» η συσκευή τι έχετε συμπεριλάβει στο κάδρο σας, κάνει αυτό που θα έκανε κάθε έμπειρος επαγγελματίας φωτογράφος: μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου προσαρμόζει τις ρυθμίσεις της κάμερας βάσει σκηνής και φωτισμού. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, ακόμα και ο πλέον «αμύητος» στην ψηφιακή φωτογραφία χρήστης μπορεί να επιτύχει επαγγελματικά αποτελέσματα, απαθανατίζοντας τις σημαντικές στιγμές του με ποιότητα εφάμιλλη με αυτή που θα επιτύγχανε ένας επαγγελματίας φωτογράφος!

Ασυναγώνιστοι αισθητήρες

Ο αισθητήρας του Huawei P20 Pro είναι ανάλυσης 40 MP, έχοντας το μεγαλύτερο φυσικό μέγεθος στην αγορά. Υπάρχει η δυνατότητα σε έναν «καμβά» 10MP να συνδυαστούν τα τέσσερα φωτοευαίσθητα στοιχεία σε ένα –με το μέγεθός του να αγγίζει τα 2 μm, όντας μεγαλύτερο από αυτό οποιουδήποτε άλλου smartphone. Κάθε φωτοευαίσθητο στοιχείο αναλογεί σε ένα pixel της τελικής εικόνας. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή του αισθητήρα, τόσο περισσότερο φως περνά σε κάθε pixel και όπως όλοι γνωρίζουν, το φως είναι το σημαντικότερο στοιχείο στη φωτογραφία. Στην πράξη, χάρη στο μεγαλύτερο μέγεθος pixels, επιτυγχάνεται καλύτερη ποιότητα εικόνων, ακόμα και υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ας μην ξεχνάμε πως δεν αρκεί μόνο ένας μεγάλος αριθμός megapixel καθώς αυτός οριοθετεί απλά τον «καμβά» αποτύπωσης της πληροφορίας. Το πόσο πιστό στην πραγματικότητα είναι το περιεχόμενο είναι σημαντικότερο από τις διαστάσεις της φωτογραφίας σε pixels.

Παράλληλα, ο μεγαλύτερος αισθητήρας επιτρέπει τη χρήση μεγαλύτερου ISO το οποίο με τη σειρά του μεταφράζεται σε καθαρές και ευκρινείς λήψεις. Ο συνδυασμός δεδομένων από τους δύο αισθητήρες ανάλυσης 20 και 40 MP, έχει ως αποτέλεσμα ευαισθησία επιπέδου ISO 102.400! Το Huawei P20 Pro αυτή τη στιγμή προσφέρει τη μεγαλύτερη ευαισθησία ISO της αγοράς, έχοντας αφήσει πολύ πίσω του τον ανταγωνισμό.

Φακοί με υπογραφή Leica

Οι φακοί κάθε κάμερας αποτελούν την πύλη εισόδου της πληροφορίας στους αισθητήρες της, διαδραματίζοντας ουσιαστικό ρόλο στην ευκρίνεια και τη φωτεινότητα της εικόνας. Η Huawei συνεχίζει τη συνεργασία της με τη Leica, έναν εμβληματικό κατασκευαστή οπτικών μερών για τις καλύτερες κάμερες που κυκλοφορούν στην αγορά. Το Huawei P20 Pro είναι εξοπλισμένο με τρεις ιδιαίτερα φωτεινούς φακούς, συμπεριλαμβανομένων δύο Summilux. Το ευρύ διάφραγμα προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα.

Οι φωτογραφίες από μικρή απόσταση, όπως π.χ. τα πορτρέτα, έχουν ένα όμορφό και φυσικό θολό παρασκήνιο που προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα –το λεγόμενο εφέ bokeh. Περισσότερο φως σημαίνει και μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα θολών λήψεων. Η τεχνολογική αυτή τελειότητα είναι που αποτελεί και το μεγαλύτερο όπλο των μοντέλων της σειράς Huawei P20.

Το μεγαλύτερο ζουμ σε smartphone

Το οπτικό ζουμ ήταν ανέκαθεν το τρωτό σημείο κάθε κάμερας κινητού, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές φωτογραφικές μηχανές. Οι κατασκευαστές των smartphones έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα να βρουν λύση στο πρόβλημα αυτό, όμως μέχρι τώρα οι φακοί των smartphones αδυνατούσαν να ξεπεράσουν τα επίπεδα ζουμ του 2x. Η Huawei έρχεται να ανεβάσει τον πήχη, με το υβριδικό ζουμ 5x που επιτρέπει στον χρήστη να εστιάσει στο θέμα του σαν αυτό να βρίσκονταν στο ένα πέμπτο της πραγματικής του απόστασης.

Η επαναστατική αυτή λειτουργία αποτυπώνει κάθε λεπτομέρεια, διατηρώντας την ευκρίνεια ακόμα και των μικρότερων στοιχείων –όπως π.χ. κειμένων με μικρού μεγέθους γραμματοσειρές. Στην πράξη, αυτό καθιστά δυνατή την αιχμαλώτιση μακρινών αντικειμένων σε όλο τους το μεγαλείο, επιτρέποντας στον φωτογράφο αφενός να μην μετακινηθεί και αφετέρου να μην διαταράξει την φυσικότητα μιας απομακρυσμένης σκηνής με την παρουσία του.

«Ευφυής» σταθεροποίηση βίντεο

Πόσες φορές έχετε τραβήξει ένα βίντεο που παρόλο που η ανάλυσή του είναι ευκρινέστατη, εμφανίζεται τόσο «κουνημένο» που η παρακολούθησή του απαιτεί λήψη χαπιού για την ναυτία; Σίγουρα αρκετές! Η σταθεροποίηση είναι προφανώς εξαιρετικά σημαντική για την ποιότητα κάθε λήψης βίντεο. Αυτός είναι και ο λόγος που η Huawei εξόπλισε το P20 Pro με ένα κορυφαίο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης. Χάρη σε αυτό μπορείτε να τραβάτε βίντεο χωρίς τρίποδο ή gimbal και να απολαμβάνετε επαγγελματικής ποιότητας λήψεις που κανονικά θα ήταν εφικτή μόνο με χρήση ακριβού εξοπλισμού.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close