TECH

Facebook: Πως να διαγράψετε εντελώς το λογαριασμό σας

Με το Facebook πλέον να ζητάει πολλά προσωπικά δεδομένα και τους χρήστες πλέον να θέλουν να απενεργοποιήσουν το λογαριασμό τους, η συντακτική ομάδα του Techblog σας έχει ετοιμάσει έναν αναλυτικό οδηγό για το πως θα διαγράψετε εντελώς το λογαριασμό σας.

Η διαγραφή του Facebook δε χρειάζεται να σημαίνει και ολικό σβήσιμο όλων των στοιχείων. Πολλοί θέλουν να κρατήσουν αναμνήσεις, φωτογραφίες ή και στοιχεία για πράγματα που τους ενδιαφέρουν, μηνύματα και άλλα πολλά. Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν, πάμε να δούμε πως κατεβάζουμε όλα μας τα δεδομένα:

neratzoulis neo

Αποθήκευση δεδομένων
  • Μπαίνουμε μέσω browser στην ιστοσελίδα facebook.com
  • Κάνουμε κλικ στο βελάκι τέρμα δεξιά πάνω
  • Επιλέγουμε “Ρυθμίσεις και απόρρητο”
  • Επιλέγουμε “Ρυθμίσεις”
  • Στα αριστερά της οθόνης, επιλέγουμε το “Οι πληροφορίες σας στο Facebook”
  • Επιλέγουμε την τρίτη επιλογή από το κέντρο “Κατεβάστε τις πληροφορίες σας”

Στη νέα σελίδα μπορούμε να διαλέξουμε όλα τα στοιχεία που θέλουμε να κρατήσουμε, καθώς και σε τι μορφή (HTML ή JSON) τα θέλουμε. Μόλις διαλέξουμε τι θέλουμε, πατάμε το πλήκτρο “Δημιουργία αρχείου”. Η δημιουργία του αρχείου των δεδομένων σας μπορεί να πάρει αρκετές ώρες και θα ειδοποιηθείτε με email μόλις ολοκληρωθεί. Αφού κρατήσετε λοιπόν ότι επιθυμείτε, μπορούμε να προχωρήσουμε.

Διαγραφή λογαριασμού

Αν είστε έτοιμοι να διαγράψετε το λογαριασμό σας, τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε. Αρκεί βέβαια να σημειωθεί ότι θα διαγραφεί για πάντα και δε θα μπορείτε να τον επαναφέρετε με κανέναν τρόπο, εκτός αν τον απενεργοποιήσετε προσωρινά. Εμείς θα δούμε και τις δύο περιπτώσεις.

bakaliko lagos

  • Μπαίνουμε πάλι από browser στην ιστοσελίδα facebook.com
  • Κάνουμε κλικ στο βελάκι τέρμα δεξιά πάνω
  • Επιλέγουμε “Ρυθμίσεις και απόρρητο”
  • Επιλέγουμε “Ρυθμίσεις”
  • Στις επιλογές στο κέντρο της οθόνης, επιλέγουμε την τελευταία “Απενεργοποίηση και διαγραφή”
  • Εδώ έχουμε δύο επιλογές: “Απενεργοποίηση λογαριασμού”, δηλαδή για προσωρινό διάστημα να απενεργοποιήσετε το Facebook αλλά να μπορείτε να επιστρέψετε ή να χρησιμοποιείτε το Messenger, ή “Διαγραφή λογαριασμού”, όπου θα σβηστούν τα πάντα και δε θα μπορείτε να γυρίσετε.
  • Αφού επιλέξουμε “Διαγραφή λογαριασμού”, μας δίνετε μία ακόμη ευκαιρία να κατεβάσετε τα δεδομένα μας.
  • Αν είμαστε έτοιμοι, επιλέγουμε “Διαγραφή λογαριασμού”

Αυτά είναι τα βήματα για να διαγράψουμε ή να απενεργοποιήσουμε το λογαριασμό μας στο Facebook. Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της οριστικής διαγραφής πρέπει να περάσουν μερικές ημέρες. Αν κάνετε σύνδεση μέσα σε αυτό το διάστημα ακυρώνεται όλη η διαδικασία και πρέπει να ξεκινήσετε ξανά από την αρχή.




Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button