Tech & Science

Το Facebook αλλάζει τους κανόνες για παρενόχληση και bullying σε δημόσια πρόσωπα

Το Facebook θα υπολογίζει πλέον ακτιβιστές και δημοσιογράφους ως «ακούσια» δημόσια πρόσωπα και έτσι θα αυξήσει την προστασία από την παρενόχληση και τον εκφοβισμό, που απευθύνεται σε αυτές τις ομάδες.

Το Facebook, σύμφωνα με αποκλειστικό άρθρο του Reuters, η οποία επιτρέπει πιο επικριτικά σχόλια για δημόσια πρόσωπα παρά για ιδιώτες, αλλάζει την προσέγγισή της σχετικά με την παρενόχληση δημοσιογράφων και «υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», για τους οποίους λέει ότι είναι στο φως της δημοσιότητας λόγω της δουλειάς τους και όχι του δημόσιας φιγούρας τους.

Το Facebook βρίσκεται υπό εκτεταμένο έλεγχο από ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τις πρακτικές εποπτείας του περιεχομένου και τις βλάβες, που συνδέονται με τις πλατφόρμες του, ενώ εσωτερικά έγγραφα διέρρευσαν από πρώην υπάλληλο- πληροφοριοδότη που αποτελεί τη βάση ακρόασης στην αμερικανική Γερουσία.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο τρόπος με τον οποίο το Facebook, το οποίο έχει περίπου 2,8 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, αντιμετωπίζει δημόσια πρόσωπα και περιεχόμενο, που δημοσιεύεται από ή για αυτούς, ήταν ένας τομέας έντονης συζήτησης.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το σύστημα «cross check» (διασταύρωση) της εταιρείας, το οποίο η Wall Street Journal ανέφερε ότι έχει ως αποτέλεσμα την εξαίρεση ορισμένων χρηστών υψηλού προφίλ από τους συνήθεις κανόνες του Facebook, βρέθηκε στο επίκεντρο.


Το Facebook θέτει επίσης διαφορές μεταξύ δημοσίων προσώπων και ιδιωτών, όσον αφορά στην προστασία που παρέχει γύρω από τη διαδικτυακή συζήτηση. Για παράδειγμα, οι χρήστες γενικά επιτρέπεται να «ζητούν» το θάνατο μιας διασημότητας σε συζητήσεις στην πλατφόρμα, αρκεί να μην επισημάνουν ή να αναφέρουν άμεσα τον ίδιο τον διάσημο.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Δεν μπορούν να ευχηθούν τον θάνατο ενός ιδιώτη, ή και δημοσιογράφου πλέον, σύμφωνα με τις πολιτικές του Facebook. Η εταιρεία αρνήθηκε να μοιραστεί μια λίστα με άλλα «ακούσια» δημόσια πρόσωπα, αλλά είπε ότι αξιολογούνται κατά περίπτωση. Νωρίτερα φέτος, το Facebook δήλωσε ότι θα αφαιρέσει περιεχόμενο που πανηγύριζε, επαινούσε ή χλευάζει τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, επειδή θεωρήθηκε ακούσιο δημόσιο πρόσωπο.

Η Παγκόσμια Υπεύθυνη Ασφάλειας του Facebook, Antigone Davis, δήλωσε ότι η εταιρεία επεκτείνει επίσης τους τύπους επιθέσεων, που δεν θα επέτρεπε σε δημόσια πρόσωπα στους ιστότοπούς της, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να μειωθούν οι επιθέσεις δυσανάλογα που αντιμετωπίζουν γυναίκες, έγχρωμοι και η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Το Facebook δεν θα επιτρέπει πλέον «σοβαρό και ανεπιθύμητο σεξουαλικό περιεχόμενο, υποτιμητικές σεξουαλικές φωτογραφίες ή σκίτσα ή άμεσες αρνητικές επιθέσεις στην εμφάνιση ενός ατόμου», για παράδειγμα, σε σχόλια στο προφίλ ενός δημόσιου προσώπου.


Πηγή
Reuters

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button