TECH

Έτσι θα εντοπίσετε και θα διαγράψετε τα παλιά σας προφίλ στα social media



Όλοι έχουμε προφίλ που δε χρησιμοποιούμε πια – κι όχι μόνο στο Facebook από τότε που πηγαίναμε Γυμνάσιο, αλλά και σε άλλες, «αρχαίες» πλατφόρμες (καλημέρα Hi5). Κάποιες φορές τα εντοπίζουμε εύκολα και τα διαγράφουμε, άλλες απλώς τα αγνοούμε. Αν κάνουμε το δεύτερο, ας το ξανασκεφτούμε.

Προκύπτουν ζητήματα ασφαλείας που καλό είναι να προσέξουμε, καθώς η πιθανότητα για διαρροή προσωπικών δεδομένων, αρχείων και οικονομικών στοιχείων. Το πρόβλημα είναι πως μπορεί να μη θυμόμαστε καν σε ποια social media έχουμε προφίλ. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος όχι μόνο να τα βρούμε, αλλά και να τα σβήσουμε για πάντα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Υπάρχουν ορισμένα μέρη που μπορούμε να ελέγξουμε. Το πρώτο, είναι το πιο απλό και προφανές που ίσως δε μας περνά καν από το μυαλό: Ο browser μας.

Συγκεκριμένα, ανάλογα με το τι χρησιμοποιούμε:

swell adv 2021

Chrome: Πηγαίνουμε στα Settings (Ρυθμίσεις) > Passwords (Κωδικοί).

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Edge: Πηγαίνουμε στα Settings (Ρυθμίσεις) > Profiles > Passwords (Κωδικοί)> Saved Passwords (Αποθηκευμένοι Κωδικοί).

Firefox: Πηγαίνουμε στα Preferences (Προτιμήσεις) > Privacy & Security (Απόρρητο και Ασφάλεια) > Saved Logins (Αποθηκευμένα).

Safari: Πηγαίνουμε στα Preferences (Προτιμήσεις) > Passwords (Κωδικοί).

Αν, πάλι, χρησιμοποιούμε iPhone και πρέπει να συνδεθούμε μέσω Apple ID:

Πηγαίνουμε στα Settings (Ρυθμίσεις) > Password & Security (Κωδικοί και Ασφάλεια)> Apps Using Your Apple ID (Εφαρμογές που χρησιμοποιούν Apple ID).

Αν έχουμε συνδεθεί μέσω Facebook, ανοίγουμε την εφαρμογή, πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις κι επιλέγουμε «Αpps and Websites».

Έχοντας  βρει τις εφαρμογές, μένει να ανακτήσουμε τους κωδικούς μας. Αν τους θυμόμαστε, το πρόβλημα έχει λυθεί. Επειδή μάλλον κάτι τέτοιο δεν ισχύει, χρειάζεται να έχουμε πρόσβαση στο email που χρησιμοποιούσαμε τότε, να κάνουμε «κλικ» στην επιλογή «Ξέχασα τον κωδικό» και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Αν, πάλι, δεν έχουμε ούτε αυτό, θα χρειαστεί να έρθουμε σε επαφή με την εταιρεία.

Από τη στιγμή που θα μπούμε στο προφίλ, με λίγο ψάξιμο στις ρυθμίσεις θα βρούμε το πολυπόθητο «Διαγραφή λογαριασμού». Και θα συνεχίσουμε τη ζωή μας ήσυχοι πια.










Πηγή
jenny.gr

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button