Δευτέρα, 19 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήTECHΠώς θα είναι η ζωή στο μέλλον; | Εργοστάσια στο διάστημα, μπουλντόζες...

Πώς θα είναι η ζωή στο μέλλον; | Εργοστάσια στο διάστημα, μπουλντόζες στη Σελήνη

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Πώς θα είναι η ζωή στο μέλλον; Και τι θα γίνει όταν οι φυσικοί πόροι ή το περιβάλλον στη Γη δεν θα αντέχουν άλλη υπερεκμετάλλευση; Αυτό είναι το όραμα του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος: η βαριά βιομηχανία, ό,τι απαιτεί χρήση και καύση άνθρακα να μεταφερθεί στο διάστημα. Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Αν μεταφερθεί η βαριά βιομηχανία μακριά από τη Γη, ο πλανήτης μας απλά θα κατοικείται και θα έχει ελαφριά βιομηχανία».

Σκέψεις σαν κι αυτές τις παίρνει πολύ σοβαρά ο Τόμας Τσουρμπούχεν, διευθυντής επιστημονικών μελετών της NASA με καταγωγή από την Ελβετία και ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον τομέα της διαστημικής βιομηχανίας. «Είναι σημαντικό να κρατήσουμε τη Γη ζωντανή. Κι αν το διάστημα μπορεί να βοηθήσει σ’ αυτό, πρέπει να το εξετάσουμε», λέει χαρακτηριστικά. Ακόμη κι αν χρειαστούν δεκαετίες, επιχειρηματικά μοντέλα που αφορούν το διάστημα είναι πιθανό να εμφανιστούν τα επόμενα χρόνια. Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αναμένεται μάλιστα να κατασκευαστούν από το 2024 ξενοδοχείο, εργαστήρια και εργοστασιακές εγκαταστάσεις.

mechanical adv 2021

Νομοθετικό πλαίσιο για το διάστημα

apostolakis adv 2

Για το διάστημα υπάρχουν ήδη διεθνείς συνθήκες, που ρυθμίζουν το ζήτημα της ευθύνης. «Αναφορικά με την περιοχή κοντά στη Γη απαιτούνται νόμοι για την προστασία του περιβάλλοντος και σαφείς οδηγίες για μια καλή σχέση μεταξύ πιθανών εταίρων», αναφέρει ο Τσουρμπούχεν. Ωστόσο ζητήματα οικολογικής προστασίας του διαστήματος δεν φαίνεται να απασχολούν επιχειρηματικούς κολοσσούς που προσβλέπουν στην οικονομική εκμετάλλευση του διαστήματος. Πάντως γεγονός είναι ότι τα σχέδια προχωρούν. Αυτό ισχύει συγκεκριμένα και για τη Σελήνη. Η Κίνα και η Ρωσία έχουν ανακοινώσει κοινό πρόγραμμα για τη δημιουργία δικού τους σταθμού στο φεγγάρι, όπως και οι ΗΠΑ.

Για την ώρα η Σελήνη θα μπορούσε να αποφέρει κέρδη, αργότερα ίσως ο Άρης. Στη Σελήνη υπάρχουν πολύτιμα μέταλλα όπως «σπάνιες γαίες» που χρησιμοποιούνται στην ηλεκτρονική βιομηχανία. Ο Τζον Θόρτον από την εταιρία Astrobotics σχεδιάζει ήδη μια εταιρία παράδοσης υλικών που θα φτάνει μέχρι το φεγγάρι. «Μπορούμε να μετατρέψουμε το παγωμένο νερό στο φεγγάρι σε καύσιμο πυραύλων. Θα είναι σαν τη βιομηχανία πετρελαίου στη γη», εκτιμά.

Εντούτοις, όπως στον πλανήτη μας υπάρχουν κανόνες για την προστασία των φυσικών πόρων είναι σημαντικό να γίνει κάτι αντίστοιχο και για το διάστημα, αναφέρει ο Τσουρμπούχεν. Για τον επιστήμονα της NASA πάντως πρέπει να προέχει η επιστήμη σε αυτή τη φάση και όχι η βιομηχανία.Και είναι σημαντικό να υπάρξει μελλοντικά ισορροπία μεταξύ τους αλλά και ουσιαστικός διάλογος για την οικολογική οργάνωση της διαστημικής βιομηχανίας. «Πρέπει να καταλάβουμε και να εξηγήσουμε πιο είναι το πεδίο δράσης του κάθε τομέα. Για παράδειγμα θεωρώ κρίσιμου, αν για παράδειγμα εταιρείες φτάσουν στον Άρη, να μην καταστρέψουν επιστημονικά δεδομένα. Είναι σημαντικό αυτή η συζήτηση να γίνει τώρα θέτοντας τους όρους».

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble