ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
TECH & SCIENCE

Ερχεται στα Android κινητά η MagSafe φόρτιση

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Αν είστε χρήστης Android και ζηλεύατε τον μαγνητικό φορτιστή MagSafe των iPhones, πάψτε, καθώς η τεχνολογία, με κάποιες τροποποιήσεις, έρχεται και στην πλατφόρμα της Google όπως ανακοινώθηκε στην έκθεση CES 2023 στο Λας Βέγκας.

Το Wireless Power Consortium (WPC) που ρυθμίζει τα στάνταρ της ασύρματης φόρτισης χάρη στο Qi πρότυπο ανακοίνωσε την επόμενης γενιάς φόρτιση Qi2 (προφέρεται chee two).

“ΧΡΥΣΟΣ

Τι προσφέρει το πρότυπο Qi2; Μια τεχνολογία που ουσιαστικά η Apple διέδωσε στην αγορά, δηλαδή την MagSafe τεχνολογία φόρτισης των iPhones.

Στην πραγματικότητα, η Apple είναι μέλος του WPC με ιδιαίτερη βαρύτητα, και πιστεύεται ότι συνέβαλε σημαντικά στις νέες προδιαγραφές, οι οποίες πρόκειται να οριστικοποιηθούν στα μέσα του 2023.

“IN_AND_OUT

Όσον αφορά το τι μπορούν να περιμένουν οι καταναλωτές, το Qi2 είναι ουσιαστικά το Magsafe για Android. Στην πραγματικότητα, είναι περισσότερο σαν Magsafe για όλους. Η ιδέα δεν περιορίζεται πλέον στο οικοσύστημα της Apple, επιτρέποντας τη μαγνητική ασύρματη φόρτιση και άλλα αξεσουάρ να «κουμπώσουν» στην πλάτη του μελλοντικού smartphone σας, όπως και μια ποικιλία άλλων γκάτζετ.

Η διάδοση της MagSafe τεχνολογίας θα βοηθήσει στο να δημιουργηθεί κοινό στάνταρ, κάτι που αποτελεί κέρδος για όλους τους χρήστες, αλλά και περιβαλλοντικό κέρδος από πλευράς e-waste. Πάντως, τα κινητά τηλέφωνα που θα διαθέτουν τη νέα τεχνολογία δεν αναμένονται πριν τα τέλη του 2023 ή το 2024.

Mechanical Solutions

Tι είναι το MagSafe

Tο MagSafe είναι ένα μαγνητικό «δαχτυλίδι» που η Apple πρόσθεσε για πρώτη φορά στην πλάτη των iPhone 12, και «κουμπώνει» στο στρογγυλό μαγνητικό πηνίο του φορτιστή. Όταν θες να φορτίσεις το iPhone, δεν χρειάζεται πλέον να προσπαθείς να κεντράρεις το φορτιστή στο κινητό για να έχει μέγιστη απόδοση, καθώς «κουμπώνουν» στο ιδανικό σημείο, όπως δύο μαγνήτες έλκονται μεταξύ τους.

Τόσο το Qi όσο και το Qi2 περιορίζονται στα 15 Watt, αλλά η βελτιωμένη ευθυγράμμιση του πηνίου μπορεί να βελτιώσει την ταχύτητα φόρτισης.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
androidauthority.com

Σχετικά άρθρα

Back to top button