ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
TECH & SCIENCE

Διάσημη τεχνητή νοημοσύνη έρχεται στο Bing για να ανταγωνιστεί τη Google

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Το ChatGPT, η τεχνητή νοημοσύνη που πρόσφατα εντυπωσίασε τη Σίλικον Βάλεϊ με την ικανότητά της να χειρίζεται την ανθρώπινη γλώσσα, βρήκε την πρώτη της δουλειά πλήρους απασχόλησης.

Το σύστημα της αμερικανικής OpenAI σύντομα θα ενσωματωθεί στη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft, αναφέρει το The Information επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση. Με το ντεμπούτο της νέας λειτουργίας τον Μάρτιο η Microsoft ελπίζει να απαντήσει στην κυριαρχία της Google στην αγορά διαδικτυακών αναζητήσεων, λέει το ρεπορτάζ.

“ΧΡΥΣΟΣ

Η Microsoft έχει εξάλλου επενδύσει 1 δισ. δολάρια στην OpenAI, καλιφορνέζικη εταιρεία με συνιδρυτή τον Έλον Μασκ. To ChatGPT, το οποίο έγινε διαθέσιμο για δωρεάν δοκιμές στα τέλη Νοεμβρίου, έχει εκπαιδευτεί να συνομιλεί με τους χρήστες και να απαντά στα ερωτήματά τους σε φυσική γλώσσα.

Μεταξύ άλλων έχει χρησιμοποιηθεί για τη σύνταξη σεναρίων, την επινόηση παραμυθιών, τη συγγραφή δοκιμίων, ποίησης, ακόμα και μουσικής και προγραμμάτων υπολογιστή. Οι εντυπωσιακές επιδόσεις της μηχανής οδήγησαν αμέσως σε εκτιμήσεις ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τις διαδικτυακές αναζητήσεις.

“IN_AND_OUT

Αντί να δίνει απλώς λίστες με σχετικές διευθύνσεις, η μηχανή αναζήτησης θα μπορούσε να απαντά απευθείας σε ερωτήματα διατυπωμένα σε καθημερινή γλώσσα. H Google, κυρίαρχη στην αγορά αναζητήσεων εδώ και 20 χρόνια, ίσως έχει λόγο να ανησυχεί, αν και αναπτύσσει δικές της λύσεις τεχνητής νοημοσύνης.

Η Microsoft ελπίζει ωστόσο να την προλάβει. Πέρυσι ανακοίνωσε ότι το Bing θα εξοπλιστεί με την τεχνητή νοημοσύνη Dall-E 2 της OpenAI, η οποία δημιουργεί εικόνες σύμφωνα με τις οδηγίες του χρήστη.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button