TECH

Big Sur: Το νέο macOS αλά iOS

Τα δύο τελευταία χρόνια με το macOS Mojave και το Catalina, η Apple ωθούσε τους developers να αναπτύξουν universal εφαρμογές τόσο για Macs όσο και για iPads. Σήμερα η Apple έκανε ακόμα ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση με το macOS 11.

Το macOS Big Sur όπως έγινε γνωστό, πήρε το όνομά του από μία ακτογραμμή της κεντρικής Καλιφόρνια, η οποία δεν έχει επηρεαστεί από την ανθρώπινη ανάπτυξη και έχει ειδυλλιακά τοπία με δάση, παραλίες κλπ.

caffeine adv2020b

Central Californian Coastline Big Sur   May 2013

Στο macOS Big Sur λοιπόν το interface έχει ανασχεδιαστεί σημαντικά, δανειζόμενο πολλά στοιχεία από το iOS και το iPadOS. Τα widgets που είδαμε σήμερα στο iOS και στο iPadOS 14, έρχονται και στα Mac και θα είναι διαθέσιμα μέσα από το Notifications Center.

neratzoulis neo

Τα Messages έχουν αναβαθμιστεί με Memoji stickers, εφέ, καρφιτσωμένες συζητήσεις που συγχρονίζονται σε διάφορες συσκευές, πάνω-κάτω ότι είδαμε και με το iOS 14. Τα Maps ανασχεδιάστηκαν από την αρχή για τα Mac, δίνοντας πρόσβαση σε Οδηγούς, Look Around, οδηγίες ποδηλασίας και άλλα.

bigsur

Το Safari έχει αναβαθμιστεί σημαντικά ως προς την ταχύτητά του και την ιδιωτικότητα του χρήστη. Για πρώτη φορά, οι χρήστες Safari θα μπορούν να θέσουν το δικό τους background. Ένα πέρασμα του ποντικιού πάνω από τις καρτέλες θα σας αποκαλύπτει το περιεχόμενό τους χωρίς να την επιλέξετε. Η Apple πρόσθεσε και ένα Privacy Report πλήκτρο, το οποίο σας δίνει πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο σας παρακολουθεί ένα website. Τέλος, το Safari θα μπορεί να μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο webpages.

macos

Το macOS Big Sure θα έρθει τον χειμώνα ως δωρεάν αναβάθμιση στις Mac συσκευές.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button