TECH

Apple | Ανεβάζει τον ανταγωνισμό για εταιρείες έξυπνων κινητών και FacebookΜαζική «επίθεση» κατά των ανταγωνιστών της στο χώρο των έξυπνων κινητών τηλεφώνων, αλλά και κατά άλλων εταιρειών τεχνολογίας όπως το Facebook με το οποίο κοντράρονται σκληρά στο θέμα των εσόδων των διαφημίσεων, ετοιμάζει όπως όλα δείχνουν η Apple.

Η εταιρεία με σήμα το μήλο έχει στα σκαριά μεγάλες αναβαθμίσεις στην κάμερα των νέων κινητών τηλεφώνων iPhone που θα παρουσιαστούν από το φθινόπωρο, σύμφωνα με το Bloomberg. Τα νέα έξυπνα αυτά τηλέφωνα αναμένεται να φέρουν την ονομασία iPhone 13. Επίσης η εταιρεία αναμένεται από τον Σεπτέμβριο να παρουσιάσει νέα αναβαθμισμένη έκδοση του λογισμικού της iOS, το iOS 15, το οποίο θα προσφέρει κατ’ επιλογή μεγαλύτερη ιδιωτικότητα στους χρήστες και δεν θα επιτρέπει σε εφαρμογές όπως το Facebook να συγκεντρώνουν τόσο μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων, εάν οι χρήστες αυτοί δεν δώσουν πρώτα οι ίδιοι ρητά τη σχετική άδεια.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Τρεις νέες βασικές λειτουργίες

Η νέα σειρά των iPhone θα έχει τουλάχιστον τρεις νέες βασικές λειτουργίες στη λήψη των φωτογραφιών και των βίντεο, στις οποίες θα βασιστεί η εταιρεία για να προσελκύσει χρήστες να την προτιμήσουν εγκαταλείποντας άλλες μάρκες ή να αναβαθμίσουν ήδη υπάρχοντα μοντέλα της. Τα νέα μοντέλα θα περιλαμβάνουν μια νέα έκδοση για βίντεο της ήδη υπάρχουσας εξελιγμένης λειτουργίας φωτογραφιών πορτραίτου, την ικανότητα λήψης βίντεο ακόμη μεγαλύτερης ανάλυσης με βάση το φορμάτ ProRes και νέο σύστημα φίλτρων που θα βελτιώνει τις φωτογραφίες, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Οι δυνατότητες της κάμερας θεωρούνται ως ένα από τα βασικότερα ατού του διαδόχου του iPhone 12 το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε μερικές εβδομάδες. Οι άλλες αλλαγές αναμένεται ότι θα είναι πιο μικρές. Η εταιρεία αναμένεται να διατηρήσει τις διαστάσεις των iPhone στις 5,4 και 6,1 ίντσες για τα κανονικά μοντέλα και στις 6,7 ίντσες για τα μοντέλα Pro. Τα νέα μοντέλα θα έχουν επίσης ταχύτερο μικροτσίπ τύπου Α15 και μικρότερο πλαίσιο γύρω από την οθόνη. Η Apple συνήθως παρουσιάζει τα νέα μοντέλα iPhone το Σεπτέμβριο αν κα πέρσι το έκανε τον Οκτώβριο λόγω των προκλήσεων που είχε δημιουργήσει η πανδημία.

swell adv 2021

Αλλαγές στο λειτουργικό

Αναφορικά με τις αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα iOS ο χρήστης των iPhone και άλλων συσκευών θα ενημερώνεται για το πόσο συχνά τρίτες εφαρμογές αποκτούν πρόσβαση στην κάμερα και στις επαφές του κινητού του τηλεφώνου, αλλά και θα ενημερώνεται για τρίτες διευθύνσεις (third party domains) με τις οποίες επικοινωνεί το τηλέφωνό του και πότε. Επίσης με το iOS 15 θα μπορεί ο κάθε χρήστης iPhone να μην επιτρέπει την παρακολούθηση του email του. Επιπλέον θα υιοθετηθούν ρυθμίσεις αυξημένης ιδιωτικότητα στο πρόγραμμα διαδικτύου Safari με ειδικές ρυθμίσεις όπως το Private Relay που χρησιμοποιείται ήδη στο iCloud.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Η Apple έχει προχωρήσει προς την κατεύθυνση μεγαλύτερης ιδιωτικίτητας με την αναβάθμιση iOS 14.5 που παρουσιάστηκε στα τέλη Απριλίου. Αυτή έχει πλήξει εταιρείες όπως το Facebook επειδή η παρακολούθηση των χρηστών πλέον γίνεται μόνο αν το δεχτεί ρητά ο χρήστης. Εταιρείες όπως το Facebook χρησιμοποιούν τη λεγόμενη λειτουργία αναγνώρισης για διαφημιστές, την IDFA, με την οποία μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ποιες διαφημίσεις ενδιαφέρουν ένα χρήστη. Όταν όμως οι χρήστες των iPhone αρνούνται να δεχτούν την παρακολούθηση αυτή, εταιρείες όπως η Facebook και οι διαφημιστές τους δεν μπορούν να λάβουν τα συγκεκριμένα στοιχεία. Ήδη το 75% των χρηστών των iPhone με την αναβάθμιση iOS 14.5 έχουν επιλέξει να μην παρακολουθούνται οι συνήθειές τους. Με το iOS 15 η παρακολούθηση αυτή θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button