Citron

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΕΙΣ

Σαλάτα «Φατούς» από τον Λίβανο

BOX CAFE
DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Μια ιδιαίτερη σαλάτα είναι η Φατούς από την κουζίνα του Λιβάνου, που είναι πληθωρική, γεμάτη αρώματα και μπαχαρικά, εκλεκτή και κοσμοπολίτικη.

Υλικά

1 αραβική πίτα
1 φλιτζάνι μαρούλι, κομμένο
1 φλιτζάνι ντομάτα, κομμένη
1/2 φλιτζάνι αγγούρι, κομμένο
1/3 φλιτζάνι πράσινη πιπεριά, κομμένη
1/4 φλιτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζάνι ραπανάκια, σε φέτες
1/2 φλιτζάνι αντράκλα (προαιρετικά), κομμένη
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι μέντα, ψιλοκομμένη

“ΧΡΥΣΟΣ

Για το dressing

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
2 κουτ. σούπας σουμάκ
1/4 φλιτζάνι μελάσα ροδιού
1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε την αραβική πίτα σε μικρά κομμάτια και τα ψήνουμε στον φούρνο ή τα τηγανίζουμε με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Dressing: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σαλάτα: Ρίχνουμε όλα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ σερβιρίσματος, τα περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε τη σαλάτα μαζί με τα κομμάτια της αραβικής πίτας που έχουμε ψήσει.

“IN_AND_OUT


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button