Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΕΙΣ

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, λούντζα και τυριά

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Το ρολό, ένα από τα αγαπημένα φαγητά, μαγειρεμένο σε μια από τις πιο νόστιμες εκδοχές του.

Υλικά

  • 800γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή 400γρ. μοσχαρίσιο και 400γρ. αρνίσιο
  • 3 φέτες λούντζα καπνιστή, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 3 φέτες χοντρές από ψίχα ψωμιού
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 500γρ. χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
  • 125γρ. μανιτάρια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
  • 100γρ. κεφαλογραβιέρα, σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 80γρ. καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200oC. Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού στο κρασί και προσθέτετε αρκετό νερό μέχρι να σκεπαστεί η ψίχα. Αφήνετε μέχρι να φουσκώσει το ψωμί και το στραγγίζετε καλά με τα χέρια.

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, τα αβγά, την ψίχα του ψωμιού, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στρώνετε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο και απλώνετε επάνω το μίγμα του κιμά, έτσι ώστε να γίνει ένα τετράγωνο κομμάτι 35×35εκ. περίπου. Σκορπάτε από πάνω τα μανιτάρια, τα τυριά και τη λούντζα. Τυλίγετε το μίγμα σε ρολό, πιέζοντας τις άκρες έτσι ώστε να κλείσουν μέσα τη γέμιση και να πάρει κυλινδρικό σχήμα. Τυλίγετε το ρολό στη λαδόκολλα διπλώνοντας τις άκρες από κάτω και το τοποθετείτε σε μακρόστενο, πυρίμαχο σκεύος. Με αυτό τον τρόπο το ρολό δεν απλώνει και κρατάει το σχήμα του.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Ψήνετε το ρολό στον φούρνο για 30 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και αφαιρείτε προσεκτικά τη λαδόκολλα αφήνοντας το ζωμό να πέσει μέσα στο ταψί. Σπάτε το ξυλάκι της κανέλας σε μικρότερα κομμάτια και τα καρφώνετε πάνω στο ρολό σε διάφορα σημεία, πιέζοντας και τα φύλλα της δάφνης ενδιάμεσα. Περιχύνετε το ρολό με το λάδι και μετά με το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας.

Χαμηλώνετε το φούρνο στους 180oC και βάζετε το ρολό να ψηθεί για 35 λεπτά ακόμη. Αν η σάλτσα πήξει πολύ κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό στο ταψί. Περιχύνετε την επιφάνεια του ρολού με τη σάλτσα του ταψιού δύο τρεις φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Zuper Service

Αφήνετε το ρολό να κρυώσει καλά πριν το κόψετε. Σερβίρετε με πατάτες πουρέ ή πιλάφι.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button