Citron

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΕΙΣ

Καρατζόρτζεβα: Το τραγανό και ζουμερό σνίτσελ από την Σερβία

Το «Τι θα φάμε σήμερα;» είναι μια φράση που λέμε ή ακούμε καθημερινά στο σπίτι.

BOX CAFE
DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Το να φτιάχνεις και ένα διαφορετικό φαγητό κάθε μέρα δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς δεν έχεις πάντα έμπνευση ή χρόνο.

Ένα πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι είναι το σνίτσελ. Αυτό το τραγανό και ζουμερό κρέας με την απίθανη κρούστα είναι πραγματικό comfort food. Αν έχεις βαρεθεί, όμως, την κλασσική εκδοχή του, σου έχουμε την απόλυτη εναλλακτική.

“ΧΡΥΣΟΣ

Δοκιμάσαμε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη για το λαχταριστό καρατζόρτζεβα. Πρόκειται για τραγανό και ζουμερό χοιρινό σνίτσελ με γέμιση που μας έρχεται από τη Σερβία.

Η κλασσική σέρβικη συνταγή δεν είναι δύσκολη. Είναι ένα πιάτο που θα λατρέψουν όλοι, κυρίως τα παιδιά.

“IN_AND_OUT

Σημείωσε τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

Mechanical Solutions

  • 1 κιλό χοιρινό τρανς, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. καϊμάκ
  • 4-6 φέτες ζαμπόν
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε μπαστούνια
  • 200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 3 αυγά, medium
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ηλιέλαιο

Για το καϊμάκ:

  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 80 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Για το σερβίρισμα:

Zuper Service

  • Πατάτες τηγανητές
  • Ντοματίνια
  • Baby σπανάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το καϊμάκ: Αδειάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και τη φέτα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για το χοιρινό: Παίρνουμε ένα κομμάτι χοιρινού, το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας το αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές.

Αλείφουμε τη μία πλευρά του χοιρινού με καϊμάκ αφήνοντας κενό περιμετρικά.

Τοποθετούμε στο κέντρο του χοιρινού μία φέτα ζαμπόν, από πάνω ακριβώς τη μοτσαρέλα και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τις υπόλοιπες φέτες χοιρινού.

Για το πανάρισμα: Αδειάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα αυγά (τα οποία χτυπάμε με ένα πιρούνι) και στο τρίτο πιάτο τη φρυγανιά.

Περνάμε τα χοιρινά πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά, αμέσως μετά ξανά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά.

Βάζουμε μία κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, τηγανίζουμε τα χοιρινά ρολό. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Τέλος, σερβίρουμε ζεστά τα χοιρινό ρολό μαζί με πατάτες τηγανητές, ντοματίνια και baby σπανάκι.

Καλή όρεξη!


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button