Γεύσεις

Τάρτα σοκολάτας

Μία από τις πιο αγαπημένες τάρτες, με πληθωρική γέμιση σοκολάτας. Αδύνατο να μείνετε στο ένα κομμάτι μόνο.

Υλικά

Για τη ζύμη

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

  • 200γρ. αλεύρι
  • 130γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 90γρ. ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 115γρ. βούτυρο
  • 20γρ. νερό παγωμένο

Για τη γέμιση

  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 450γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς. Προσθέτετε το αλεύρι και το αμύγδαλο σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ρίχνετε το νερό και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθεί και να δημιουργηθεί μια μπάλα ελαστική που δεν θα κολλάει στο χέρι.


Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον ή ως και 1 ημέρα. Αν θέλετε να τη συντηρήσετε περισσότερο, τη βάζετε στην κατάψυξη.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε στρογγυλό δίσκο. Βουτυρώνετε ελαφρώς μια φόρμα διαμέτρου 22εκ. και μεταφέρετε τη ζύμη στο σκεύος, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά ο πάτος και τα πλαϊνά της ταρτιέρας. Βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο μέγεθος του εσωτερικού της τάρτας, το βάζετε στην επιφάνεια της ζύμης και βάζετε επάνω φασόλια ή ρύζι για βάρος. Ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες της ζύμης. Στη συνέχεια αποσύρετε το χαρτί ψησίματος με τα φασόλια και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει παντού η ζύμη, για 15-20 λεπτά ακόμη. Αφήνετε την βάση της τάρτας να κρυώσει.

Για τη γέμιση: Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού και βάζετε τη σοκολάτα σε μπολ. Προσθέτουμε στη σοκολάτα την κρέμα και το βούτυρο και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αδειάζετε τη γέμιση στην προψημένη βάση τάρτας και την κρυώνετε στο ψυγείο. Όταν θέλετε να σερβίρετε διακοσμείτε προαιρετικά με τριμμένη κουβερτούρα.










Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button