ΓΕΥΣΕΙΣ

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο, σύκο και καρύδια από την Ελένη Ψυχούλη



Αυτή τη νόστιμη κι εύκολη σαλάτα με κόκκινο λάχανο, μπορείτε να την κάνετε 2-3 ώρες πριν το σερβίρισμα και να τη διατηρήσετε σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο. Γι’ αυτό είναι βολική σε καλέσματα, γιατί δεν χρειάζεται να τρέχετε την τελευταία στιγμή και επιπλέον, όσο μένει μαρινάρονται καλύτερα τα αρώματά της.

Υλικά

Για τη σαλάτα

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

  • ¼ από 1 λάχανο κόκκινο
  • 3 καρότα
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού καρύδια
  • 1/3 φλιτζανιού σταφίδες ξανθές
  • 2-3 σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 πορτοκάλι κομμένο σε μικρά κυβάκια

Για τη σως

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σε σποράκια λίγο σπασμένο στο γουδί
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προετοιμάζετε τα λαχανικά σας. Τρίβετε τα καρότα στο μούλτι.

swell adv 2021

Κόβετε το λάχανο σε κομματάκια και το τρίβετε κι αυτό στο μούλτι ή το ψιλοκόβετε στο χέρι. Στη συνέχεια βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Συνεχίζετε φτιάχνοντας τη σος. Στο μούλτι ή σε ένα φλιτζάνι, ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα. Ρίχνετε τη σος στη σαλάτα, ανακατεύετε καλά να αναμιχθεί με τα λαχανικά και σερβίρετε.










Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button