ΓΕΥΣΕΙΣ

Φασόλια μαυρομάτικα με κιμά μοσχαρίσιο, μάραθο και σπανάκι



Ένα πολύ απλό και θρεπτικό πιάτο με φασόλια μαυρομάτικα, σπανάκι και κιμά, που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια.

Υλικά

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φινόκιο σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 250γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο, χοντροκομμένο
  • ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βάζετε μια φαρδιά κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί καλά μέχρι να καπνίσει. Ρίχνετε τον κιμά και με μια σπάτουλα ή πιρούνι τον καβουρδίζετε μέχρι να αποβάλλει τα υγρά του και να πάρει καστανό χρώμα. Προσθέτετε τον πελτέ και συνεχίζετε το καβούρδισμα για 1-2 λεπτά.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το φινόκιο και το πράσο. Σοτάρετε για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Ρίχνετε τα φασόλια, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα φασόλια και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

Ρίχνετε το σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για περίπου 20-25 λεπτά. Πριν σερβίρετε, ανακατεύετε μέσα τον μάραθο.

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos










Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button