ΓΕΥΣΕΙΣ

Κολοκυθανθοί γεμιστοί με φέτα για ουζάκι και καλή παρέα



Τώρα που τα κολοκύθια ανθίζουν, μια είναι η συνταγή που θα κολλήσει πλάι στα καλοκαιρινά απογεύματα με ουζάκι (ή μπίρα) και καλή παρέα.

Είναι ένα από τα λαχανικά του κήπου που το λουλούδι τους γίνεται ένα από τα πιο εκλεκτά μεζεδάκια του καλοκαιριού. Άλλοι τα λένε κολοκυθολούλουδα κι άλλοι κολοκυθανθούς, όμως όπως και να τα αποκαλέσεις, διακρίνονται για τη λεπτή τους γεύση και το άρωμα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Μπορείτε βέβαια να τα κάνετε και γεμιστά με ρύζι στο φούρνο, πλάι σε ντομάτες και πιπεριές σε ένα ταψί παραδοσιακά γεμιστά. Αυτή εδώ όμως η συνταγή είναι μια τραγανή παρασπονδία στην ελαφριά διατροφή που επιβάλλουν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Υλικά

  • 20-24 κολοκυθανθούς φρέσκους
  • 200 γρ φέτα σκληρή
  • 200 γρ ανθότυρο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το κουρκούτι:

swell adv 2021

  • 1 κουτάκι μπίρας lager (330ml)
  • 150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τους κολοκυθανθούς, προσέχοντας να μην τους τρυπήσουμε για να γεμίσουν καλά
  2. Σε μπολ προσθέτουμε φέτα και ανθότυρο, τα αυγά, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα κρεμμυδάκια, τα αυγά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Με ένα πιρούνι διαλύουμε τα τυριά και ενώνουμε τα υλικά της γέμισης.
  3. Παίρνουμε ένα, ένα τα λουλούδια και τα γεμίζουμε με μια δυο κουταλιές από τη γέμιση. Κλείνουμε τα πέταλα του λουλουδιού πλεκτά, ώστε να σφαλίσουν όσο καλύτερα γίνεται.
  4. Σε μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και τη μπίρα και χτυπάμε με μίξερ χειρός να ενωθεί καλά ο χυλός.
  5. Βάζουμε το ηλιέλαιο σε κατσαρόλα να κάψει (ιδανικά με πανέρι για να μην ανακατεύουμε τα λουλούδια στο τηγάνισμα).
  6. Βουτάμε ένα ένα τα λουλούδια στον χυλό, τινάζουμε το παραπανίσιο υλικό και ακουμπάμε απαλά στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε ώσπου να πάρουν ωραίο χρώμα, αλλά όχι να καούν.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos










Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button