ΓΕΥΣΕΙΣ

Γεμιστά λαδερά με κουκουνάρι και σταφίδα



Το απόλυτο φαγητό της ελληνικής κουζίνας, τα γεμιστά, σε μια κλασική συνταγή, χωρίς κιμά.

Υλικά

  • 8 ντομάτες ώριμες, σφιχτές
  • 8 πιπεριές μεγάλες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο, στυμμένο
  • 1 μέτριο κολοκύθι, τριμμένο, στυμμένο
  • 1 μέτρια μελιτζάνα, τριμμένη, στυμμένη
  • 1 φλιτζ. ρύζι γλασέ
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 3 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε ένα οριζόντιο καπάκι από τις ντομάτες και τις πιπεριές και τα κρατάτε στην άκρη. Με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τη σάρκα της ντομάτας, την τρίβετε σε ένα μπολ και την κρατάτε για τη γέμιση. Αφαιρείτε τα σπόρια από τις πιπεριές και τα πετάτε.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό ίσα να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτετε το καρότο, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι να μαραθούν τα υλικά.

Ρίχνετε το ρύζι, τα 2/3 από την τριμμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι νερό και αφήνετε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, το κουκουνάρι και τις σταφίδες. Ανακατεύετε καλά.

swell adv 2021

Αλατοπιπερώνετε εσωτερικά τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις γεμίζετε με το ρύζι – η γέμιση πρέπει να έχει αρκετά υγρά για να μπορέσει να ψηθεί το ρύζι και να φουσκώσει.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Τοποθετείτε τα γεμισμένα λαχανικά σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι, την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα, μισό ποτήρι νερό και σκεπάζετε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνετε τα γεμιστά για 30-40 λεπτά. Κατόπιν, αφαιρείτε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμη 1 ώρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα αφήνετε να ξεκουραστούν εκτός φούρνου για 10-15 λεπτά πριν σερβίρετε. Συνοδεύετε με φέτα ή γιαούρτι.










Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button