ΓΕΥΣΕΙΣ

Apple crumble | Η τραγανή μηλόπιτα που γίνεται πανεύκολα, με λίγα υλικά



Τα πρώτα μήλα του φθινοπώρου μας δίνουν ιδέες για να φτιάξουμε λαχταριστά γλυκά που θα κάνουν το σπίτι να μοσχοβολήσει.

Την τιμητική της έχει -φυσικά- η παραδοσιακή μηλόπιτα. Υπάρχουν όμως πολλές παραλλαγές που αξίζει να δοκιμάσεις.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Βρήκαμε μια πολύ νόστιμη συνταγή, η οποία γίνεται με βρώμη, αλεύρι, μήλα και κανέλα. Το αποτέλεσμα είναι ένα τραγανό και γευστικό.

Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και θα γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια, όταν θα απολαμβάνεις τον απογευματινό καφέ στο σπίτι μετά τη δουλειά ή το κυριακάτικο πρωινό σου με τα παιδιά.

swell adv 2021

Γίνεται με βρώμη, αλεύρι, μήλα και κανέλα. Το αποτέλεσμα είναι ένα τραγανό, γευστικό γλυκό που θα στεφθεί το απόλυτο του φθινοπώρου.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Η συνταγή του Γαβριήλ Νικολαϊδη είναι πανεύκολη και γίνεται με λίγα υλικά.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. βρώμη
80 γρ ξηροί καρποί
100 γρ. μαύρη ζάχαρη (χωρισμένη στα δύο)
1 κ.σ. κανέλα
6 μήλα (3 κόκκινα – 3 πράσινα)
1 κ.σ. βούτυρο για το ταψί
50 γρ. κουβερτούρα (προαιρετικά για διακόσμηση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και τη μισή μαύρη ζάχαρη
  2. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνεται συμπαγές, σαν νωπή άμμος
  3. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια.
  4. Κόβουμε τα μήλα σε φέτες
  5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20×30 εκ.
  6. Αραδιάζουμε τα μήλα
  7. Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη μαύρη ζάχαρη
  8. Τέλος προσθέτουμε το μίγμα του βουτύρου και το απλώνουμε με μια σπάτουλα
  9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά
  10. Προαιρετικά διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα
  11. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε










Σχετικά άρθρα

Back to top button