Nbaxevanis

Europlan
KOSA
STORIES

Το Συμμαχικό Νεκροταφείο στην Σούδα Χανίων

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Στην περιοχή Βλητές της Σούδας Κυδωνίας, σε ένα πολύ όμορφα διαμορφωμένο περιβάλλον, υπάρχει το Συμμαχικό Νεκροταφείο, όπου κάθε χρόνο γίνονται εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων των Συμμάχων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που έχασαν τη ζωή τους κυρίως κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης.

Υπάρχουν και 19 τάφοι στρατιωτών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και 37 της Μεταπολεμικής εποχής.

Mechanical Solutions

Σε όλη τη διάρκεια του έτους παρατηρείται σε αυτό αυξημένη προσέλευση επισκεπτών, κυρίως Βρετανών, Αυστραλών και Νεοζηλανδών. Το κοιμητήριο κτίστηκε και συντηρείται από την Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Στρατιωτικών Τάφων και έγινε μετά τον πόλεμο για να περιλάβει τους τάφους όλων των στρατιωτών της Κοινοπολιτείας που σκοτώθηκαν στη Κρήτη. Αρχιτέκτονας ήταν ο Louis De Soissons.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το Γερμανικό Νεκροταφείο στο Μάλεμε Χανίων

Οι ενταφιασμοί στο κοιμητήριο είναι ανά χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο 862 άτομα, Καναδάς 5 άτομα, Αυστραλία 197 άτομα, Νέα Ζηλανδία 446 άτομα, Νότια Αφρική 9, Ινδία 1, Λοιποί 7, Σύνολο 1527. Από αυτούς σχεδόν οι μισοί, αφορούν στρατιώτες αγνώστων στοιχείων.

Σ’ όλη τη διάρκεια του έτους παρατηρείται σ’ αυτό μεγάλη προσέλευση επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο, κυρίως όμως Αυστραλών και Νεοζηλανδών. Κάθε χρόνο γίνονται εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button