Nbaxevanis

Europlan
KOSA
STORIES

Ψεκασμένοι, Λέσχη Μπίλντερμπεργκ | Θεωρίες συνωμοσίας και πραγματικότητα

Ψεκάζουν με μυστηριώδες ουσίες την ατμόσφαιρα τα αεροπλάνα με κυβερνητικές εντολές;  Καθορίζει η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ποιοι θα αναλάβουν την εξουσία σε Ευρώπη και Αμερική; Από πού προέρχονται οι θεωρίες συνωμοσίας και τι συμβαίνει στην πραγματικότητα

DROP Palermo TECH HUB

Οι θεωρίες συνωμοσίας, έχουν χάρη και στη βοήθεια του διαδικτύου μεγάλη απήχηση τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν ορισμένοι που τις αποδέχονται αβασάνιστα, ενώ άλλοι τις απορρίπτουν κατηγορηματικά.

Πρόκειται για τη θεωρία ότι «μας ψεκάζουν» που είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία της λέξης «ψεκασμένοι» και τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, για την οποία ακούγονται και γράφονται πολλά. Θα ξεκινήσουμε με τις απόψεις των συνωμοσιολόγων, θα συνεχίσουμε με τις απαντήσεις που δίνονται σε όσα ισχυρίζονται οι οπαδοί των συνωμοσιών και θα καταλήξουμε, σε σχεδόν σίγουρα συμπεράσματα. Θα δώσουμε τις πλέον πιθανές απαντήσεις, στηριζόμενοι κυρίως στο βιβλίο για τις « ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ» του Τζόελ Λέβι.

Mechanical Solutions

Τελικά, μας ψεκάζουν;

Πριν από μερικά χρόνια, η λέξη ψεκασμός μας έφερνε στον νου το ψέκασμα των τζαμιών των σπιτιών και διάφορων άλλων επιφανειών. Γνωρίζαμε επίσης ότι γίνονταν και αεροψεκασμοί π.χ. σε ελαιώνες για την καταπολέμηση του δάκου, από ειδικά αεροπλάνα.

Για την ιστορία, ένα τέτοιο αεροπλάνο με ειδικές βέβαια μετατροπές, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως πυροσβεστικό στις 12 Αυγούστου 1955, για την κατάσβεση πυρκαγιάς στον Εθνικό Δρυμό Mendocino, στην Αλάσκα των Η.Π.Α. Μάλιστα βρήκαμε και φωτογραφία από αυτή την αεροπυρόσβεση και, έστω κι αν είναι άσχετη με το θέμα μας, την παρουσιάζουμε.

Η λέξη «ψεκασμένος», με την έννοια του οπαδού θεωριών συνωμοσίας, εμφανίστηκε σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας («ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ») το 2012, με τον τίτλο «ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ». Σκοπός των Αμερικάνων, ήταν να ψηφίσουμε τα κόμματα του «κατεστημένου». Η θεωρία αυτή υιοθετήθηκε και από τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου (δεν γνωρίζουμε αν οι ΑΝΕΛ προηγήθηκαν της εφημερίδας). Η λέξη ψεκασμένος, μπήκε για τα καλά στην ελληνική γλώσσα και στην πολιτική σκηνή.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ένα από τα συμπαρομαρτούντα του κορωνοϊού είναι και η χρήση της λέξης «ψεκασμένος», για όποιον δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά της Covid -19. Υπάρχουν βέβαια και οι τύποι «ψεκ» και «ψέκες» για τους, λεγόμενους, αρνητές των εμβολίων. Τις λέξεις «ψεκασμένοι» και «τζαμπατζήδες» για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, χρησιμοποίησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν θα την χαρακτηρίζαμε την πιο πετυχημένη στιγμή της πρωθυπουργίας του… Πάντως, οι ψεκασμένοι «μπήκαν» και στο Λεξικό Μπαμπινιώτη (Ε΄ Έκδοση, 2019), πριν το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Ας δούμε τον σχετικό ορισμό: ψεκασμένος (οικεία , μειωτικά): ο οπαδός θεωριών συνωμοσίας, (γενικότερα) άτομο με χαμηλή νοημοσύνη (κυρίως σε πολιτικό επίπεδο). Όμως η θεωρία ότι «μας ψεκάζουν», δεν είναι ελληνική «επινόηση», αλλά παγκόσμια. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκεκριμένη θεωρία κατέχουν οι Η.Π.Α.

Οι συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται ότι κυβερνήσεις και στρατιωτικοί ψεκάζουν με μυστηριώδες ουσίες την ατμόσφαιρα υπό την κάλυψη των φυσιολογικών ιχνών συμπύκνωσης των αεροσκαφών. Τι συμβαίνει όμως;

Οι εξατμίσεις των αεριωθούμενων αεροσκαφών περιέχουν υδρατμούς που συμπυκνώνονται και στις χαμηλές θερμοκρασίες του μεγάλου υψομέτρου σχηματίζουν μικροσκοπικούς παγοκρυστάλλους, αφήνοντας ένα ίχνος συμπύκνωσης σαν καπνό εξάτμισης πίσω από το αεροπλάνο. Συνήθως, τα ίχνη αυτά εξατμίζονται γρήγορα, αλλά τα τελευταία χρόνια απλώνονται αργά στον ουρανό και σχηματίζουν σύννεφα. Πολλοί ισχυρίζονται ότι αυτά οφείλονται σε χημικούς ψεκασμούς. Οι συνωμοσιολόγοι θεωρούν ότι κάτι προστίθεται στα κανονικά καύσιμα των αεροπλάνων. Μάλιστα, όσοι κατοικούν σε περιοχές των Η.Π.Α με πολλά τέτοια ίχνη, αναφέρουν ότι έχουν αυξηθεί σ΄ αυτές τις περιοχές ο καρκίνος, η χρονιά κόπωση και το Αλτσχάιμερ. Τα ίχνη επίσης, έχουν συσχετιστεί με ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα και αλλόκοτα αιωρούμενα ινίδια , που αποκαλούνται «μαλλιά αγγέλου». Κυκλοφορούν μάλιστα και φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η ανάλυση των καταλοίπων αυτών (των ιχνών, υποτίθεται) αποκάλυψε βαρέα μέταλλα , βακτήρια, ακόμα και ερυθρά αιμοσφαίρια. Κάποιοι θεωρούν ότι η κυβέρνηση των Η.Π.Α προσπαθεί να δηλητηριάσει τον πληθυσμό της χώρας ή να εφαρμόσει κάποιο είδος μαζικού εμβολιασμού. Άλλη άποψη είναι ότι πρόκειται για κάποια μορφή ελέγχου του καιρού (σπορά νεφών ) ή για μέτρα καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Αυτή η θεωρία, στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα. Στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου Η.Π.Α. και Ε.Σ.Σ.Δ είχαν επενδύσει πολλά στην τεχνολογία σποράς νεφών. Το 1997, ο κορυφαίος φυσικός Edward Teller(1908- 2003) «πατέρας» της βόμβας υδρογόνου, δημοσιοποίησε ένα σχέδιο σχηματισμού παραπετάσματος νεφών σε μεγάλο υψόμετρο, ώστε να αντανακλάται η θερμότητα πίσω στο Διάστημα και να μειωθεί η υπερθέρμανση τον πλανήτη.

Τι συμβαίνει πραγματικά;

Όταν η ατμόσφαιρα έχει μεγάλη συγκέντρωση υδρατμών , το ίχνος συμπύκνωσης δεν εξατμίζεται. Πιθανότατα , λόγω της αύξησης της εναέριας κυκλοφορίας και της ατμοσφαιρικής υγρασίας, τα ίχνη αυτά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σήμερα. Η τεχνολογία σποράς νεφών, όντως υφίσταται. Η αεροπορία των Η.Π.Α. έριξε «μαλλιά αγγέλου» κατά τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ στη Σερβία (1999), για να βραχυκυκλώσει ηλεκτρικά καλώδια. Η τεχνολογία αυτή, ως τότε ήταν απόρρητη. Καταλήγοντας, ο Τζόελ Λέβι, δίνει 0% πιθανότητες στο να «μας ψεκάζουν», γιατί θα επρόκειτο για μια παγκόσμια συνωμοσία με πολλούς συμμετέχοντες και θα ήταν αδύνατο κάτι τέτοιο να μείνει κρυφό.

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: Καθορίζει άραγε την πορεία της ιστορίας;

Η πιο πολυσυζητημένη Λέσχη στον κόσμο, είναι αναμφίβολα η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Το όνομά της οφείλεται στο ξενοδοχείο Μπίλντερμπεργκ , κοντά στην πόλη Άρνεμ της Ολλανδίας όπου έγινε η πρώτη διάσκεψη (29-31/5/1954). Μεταξύ των ιδρυτικών της μελών ήταν ο Πολωνός διπλωμάτης και επιχειρηματίας Γιόζεφ Ρέτινγκερ , που πιστεύεται ότι ήταν ανδρείκελο της CIA και της βρετανικής M16 και ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, της γνωστής οικογένειας τραπεζιτών. Ο λόγος που τους ώθησε να ξεκινήσουν τις συσκέψεις, ήταν ο αυξανόμενος αντιαμερικανισμός στη Δυτική Ευρώπη. Τα μέλη της Λέσχης προέρχονται αποκλειστικά από τη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η τοποθεσία όπου συνεδριάζουν τα μέλη της λέσχης αλλάζει κάθε χρόνο. Μάλιστα, τα μέλη της Λέσχης συνεδρίασαν και στην Αθήνα ( 14-16 Μαΐου 2009).

Κάθε χρόνο στις συνεδριάσεις της Λέσχης μετέχουν περίπου 130 άτομα. Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο πως ενώ είναι γνωστό ποιοι συμμετέχουν, υπάρχει απόλυτη μυστικότητα για το τι συζητούν.

Σύμφωνα με τον Τζόελ Λέβι, τα μέλη της Λέσχης καθορίζουν ποιοι θα αναλάβουν την εξουσία σε Ευρώπη και Αμερική. Σχεδόν οι Βρετανοί πρωθυπουργοί και οι Αμερικάνοι πρόεδροι των τελευταίων πενήντα ετών, είχαν παρευρεθεί σε συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ στην αρχή της καριέρας τους. «Προφανώς η ομάδα Μπίλντερμπεργκ αποφασίζει ποιοι θα είναι οι μελλοντικοί ηγέτες, τους προετοιμάζει για την εξουσία, εφαρμόζει το εκτεταμένο δίκτυο επιρροής της για να εξασφαλίσει την άνοδό τους και ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης και την οικονομία, ώστε να εξασφαλίσει την εκλογή τους … Οι συναντήσεις των Μπίλντερμπεργκ καθορίζουν επίσης την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας. Λόγου χάρη, σε μια τέτοια συγκέντρωση συμφωνήθηκε η κήρυξη πολέμου κατά της Σερβίας και πάλι εκεί δόθηκε το πράσινο φως στους Μπους πρεσβύτερο και Μπους νεότερο για τις κινήσεις τους στο Περσικό Κόλπο».

Τι ισχυρίζονται τα μέλη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ

Βέβαια, τα μέλη της Λέσχης δεν δέχονται όλα όσα τους καταλογίζουν. Οι εκδηλώσεις τους είναι ιδιωτικές και όχι μυστικές , όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Η ιδιωτικότητα είναι απαραίτητη, για να μπορούν οι καλεσμένοι να μιλήσουν ελεύθερα και ανοιχτά. Για τον ίδιο λόγο υπάρχει εμπιστευτικότητα, αλλά όχι απόκρυψη πληροφοριών, όπως λένε. Η ασφάλεια είναι απαραίτητη για τους υψηλά ισταμένους προσκεκλημένους. Οι συμμετέχοντες συζητούν χαλαρά και δεν λαμβάνονται πολιτικές αποφάσεις. Οι καλεσμένοι προέρχονται από τους ανερχόμενους πολιτικούς και επιχειρηματίες και δεν υπάρχει καμία «καταχθόνια» ενέργεια που οργανώνεται στις συνεδριάσεις.

Ο συγγραφέας Τζόελ Λέβι πάντως πιστεύει ότι οι συναντήσεις ακόμα κι αν είναι «αθώες» , είναι αντιδημοκρατικές , καθώς φέρνουν σε επαφή την ελίτ των ζάπλουτων καπιταλιστών για να συζητήσουν σημαντικά θέματα χωρίς τις ενοχλητικές δημόσιες παρεμβάσεις. Ο Τζόελ Λέβι, θεωρεί ότι όλα όσα γράφονται για τη Μπίλντερμπεργκ είναι πολύ πιθανό να ισχύουν και κλείνει το σχετικό κεφάλαιο , ως εξής:

«Σίγουρα ασκείται τεράστια επιρροή, ενώ ο κατάλογος προσκεκλημένων καταρτίζεται από μια μικροσκοπική μερίδα του παγκόσμιο πληθυσμού».

Οι « Έλληνες της Μπίλντερμπεργκ»

Φυσικά, υπάρχουν και πολλοί Έλληνες που πήραν κατά καιρούς μέρος στις συνεδριάσεις της Λέσχης. Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια ορισμένοι από αυτούς είναι οι εξής: Στέφανος Μάνος, Ντόρα Μπακογιάννη, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Θεόδωρος Πάγκαλος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Παπανδρέου, Αλέξης Παπαχελάς κ.ά.

Επίσης, τρία μέλη της σημερινής κυβέρνησης, με πρώτο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (2016) , πήραν μέρος στις συνεδριάσεις της Λέσχης. Οι άλλοι δύο , είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος (2015) και , κάτι που για μας αποτελεί έκπληξη, η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως (2019).

Πηγή: ΤΖΟΕΛ ΛΕΒΙ, «ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ , ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ» , ΒΙΒΛΙΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ , 2015


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
Πρώτο Θέμα

Σχετικά άρθρα

Back to top button