Nbaxevanis

Europlan
KOSA
STORIES

Οι Beatles και το νησί σε σχήμα κιθάρας που ήθελαν να αγοράσουν στην Ελλάδα

Τα σκαθάρια είχαν επισκεφτεί τη χώρα μας και μαγεύτηκαν σε τέτοιο σημείο που θέλησαν να αγοράσουν ένα νησί να το κάνουν το ησυχαστήριο τους.

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB

Τον Ιούλιο του 1967 οι Beatles επισκέφτηκαν για πρώτη φορά τη χώρα μας. Έμειναν έκθαμβοι από τον παρθένο – ακόμη- τότε τόπο και ενθουσιάστηκαν με το ταξίδι που έκαναν σε Δελφούς και Αράχωβα.

Mechanical Solutions

Ιδιαίτερη εντύπωση στο ταξίδι τους, τους έκανε ένα μικρό νησί σε σχήμα κιθάρας που βρισκόταν ανοιχτά της Ερέτριας μέσα σε γαλαζοπράσινα νερά. Ρώτησαν, έμαθαν και ήταν έτοιμοι να το αγοράσουν. Το νησί ονομάζεται Αγία Τριάδα, και οι ντόπιοι το λένε και «ψάρι».

«Θα καπνίζουμε εκεί ότι θέλουμε»

Ήθελαν να στήσουν εκεί το δικό τους ψυχεδελικό θέρετρο. Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στη δεκαετία του 60 και η ψυχεδέλεια και οι ουσίες αρχίζουν να επηρεάζουν και τη ροκ μουσική.

Μάλιστα στο γεγονός της αγοράς του νησιού είχε αναφερθεί στην αυτοβιογραφία του και ο Πολ ΜακΚάρτνι: «Κανένας (εκεί) δεν θα μπορούσε να μας πει τι να μην καπνίζουμε», είχε πει

Αλλά και ο κιθαρίστας του συγκροτήματος ο Τζορτζ Χάρισον, θυμάται αυτό το περιστατικό στα δικά του απομνημονεύματα: «Κάναμε κρουαζιέρα κοντά στην Αθήνα κοιτάζοντας νησιά. Ο Τζον είχε την ιδέα να επενδύσουμε χρήματα σε ένα νησί. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι. Ο Τζον κι εγώ ήμασταν μεθυσμένοι όλη την ώρα καθισμένοι στο μπροστινό μέρος του πλοίου παίζοντας γιουκαλίλι. Δεξιά μας ήταν ένα μεγάλο νησί. Ο ήλιος έλαμπε και τραγουδούσαμε το Hare Krishna για ώρες. Τελικά δέσαμε σε μια μικρή παραλία και όταν κατεβήκαμε από το σκάφος άρχισε να βρέχει. Υπήρχε ένα μικρό κτίσμα και μαζευτήκαμε μέσα. Ο Άλεξ μάλιστα μας είπε πως θα φέρει τον στρατό να αφαιρέσει τα βράχια από το νησί. Τελικά αποπλεύσαμε και δε γυρίσαμε ποτέ πίσω εκεί»

Το νησί

Η Αγία Τριάδα που βρίσκεται στον Ευβοϊκό κόλπο, έχει έκταση 13 στρεμμάτων, δυο παραλίες, είναι γεμάτο με λιόδεντρα και οπωροφόρα δέντρα ενώ έχει και ένα κτίσμα του 17ου αιώνα που χρησίμευε σαν παρατηρητήριο.

To βίντεο του haanity καταγράφει την ομορφιά του νησιού από ψηλά.

Και ενώ ήταν όλα έτοιμα για να πέσουν οι υπογραφές, ο ιδιοκτήτης του νησιού, άλλαξε γνώμη και δεν το πωλούσε. Οι Beatles απογοητεύτηκαν που δεν το αγόρασαν και επιχείρησαν να αγοράσουν ένα άλλο νησί την Τσουγκριά απέναντι από τη Σκιάθο. Ούτε όμως αυτή η αγορά πέτυχε. Η χούντα και η γάγγραινα της γραφειοκρατίας έβαλαν εδώ το χεράκι τους.

Σήμερα η Αγία Τριάδα βγαίνει κάθε τόσο στο σφυρί για να πωληθεί. Μάλιστα τον Αύγουστο του 2014 δημοσίευμα της Daily Mail έκανε λόγο για τον επίγειο παράδεισο που ψάχνει ιδιοκτήτη.

Το νησί βγήκε στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τα 15 εκατομμύρα ευρώ. Σήμερα σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, η τιμή της Αγίας Τριάδας ξεκινάει από τα 7,5 εκατομμύρια.

Beatles

Οι Beatles ήταν αγγλικό μουσικό συγκρότημα που έγραψε τη δική του ιστορία στη ροκ μουσική και άνοιξε νέους μουσικούς δρόμους για τους επόμενου. Το αποτελούσαν ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Τζον Λένον, ο τραγουδιστής και μπασίστας Πολ ΜακΚάρτνι, ο κιθαρίστας Τζορτζ Χάρισον και ο ντράμερ Ρίνγκο Σταρ.

Το συγκρότημα έκανε έντονη την παρουσία του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή και επαναστατικά συγκροτήματα στην ιστορία της μουσικής.

Οι Beatles έχουν επιβεβαιωμένες πωλήσεις στις ΗΠΑ τα 178 εκατομμύρια δίσκους, ενώ παγκοσμίως οι πωλήσεις τους εκτιμώνται σε πάνω από 600 εκατομμύρια αντίτυπα.

Το περιοδικό Time κατέταξε τα μέλη του συγκροτήματος στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επίδραση κατά τον 20ο αιώνα.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button