Nbaxevanis

Europlan
KOSA
STORIES

Η Συνθήκη του Λατερανού το 1929 – Οι ομοιότητες με την συμφωνία Ιερώνυμου-Τσίπρα

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Η Συνθήκη του Λατερανού ήταν μια εκ των συμφώνων του Λατερανού του, που έγιναν το 1929 μεταξύ του Βασιλείου της Ιταλίας και της Αγίας Έδρας, θέτοντας το «Ρωμαϊκό Ερώτημα».

Πήραν το όνομά τους από το Παλάτι του Λατερανού, όπου είχαν υπογραφεί στις 11 Φεβρουαρίου 1929. Το ιταλικό κοινοβούλιο τις επικύρωσε στις 7 Ιουνίου, 1929.

Mechanical Solutions

Η Ιταλία ήταν τότε κάτω από μια φασιστική κυβέρνηση, αλλά οι επόμενες δημοκρατικές κυβερνήσεις επικύρωσαν επίσης τη συνθήκη. Οι συμφωνίες αναγνωρίζουν το Βατικανό ως ανεξάρτητο κράτος, με τον Πρωθυπουργό Μπενίτο Μουσολίνι να συμφωνεί να δώσει στην εκκλησία οικονομική υποστήριξη σε αντάλλαγμα για τη δημόσια στήριξη από τον Πάπα κατά εκείνη τη χρονική στιγμή.

Το 1947, οι συμφωνίες του Λατερανού ενσωματώθηκαν στο δημοκρατικό Σύνταγμα της Ιταλίας .

Το 1984 υπογράφηκε μια νέα συμφωνία που αναθεωρούσε τα συμφωνηθέντα του Λατερανού. Το 2008 ανακοινώθηκε ότι το Βατικανό δεν θα υιοθετούσε πλέον όλους τους ιταλικούς νόμους, επικαλούμενο σύγκρουση πάνω στα θέματα για τα δικαιώματα στη ζωή μετά τη δίκη και την απόφαση της υπόθεσης Eluana Englaro.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button