Nbaxevanis

Europlan
KOSA
STORIES

Ντέταρι | Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου

DROP Palermo TECH HUB

Ήταν μέρες του 1988 όταν ο Ολυμπιακός ολοκλήρωνε την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και του κόσμου εκείνη την χρονιά. Ο Λάγιος Ντέταρι ντύθηκε στα «ερυθρόλευκα» και στους φιλάθλους των Πειραιωτών επικράτησε παροξυσμός.

Τα οικονομικά δεδομένα και η υποδοχή

Στις 13 Ιουλίου, ο Ούγγρος προσγειώθηκε στην Ελλάδα και η υποδοχή του στην πλατεία Κοραή έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη. 50.000 και πλέον Ολυμπιακοί μαζεύτηκαν για να αποθεώσουν τον Ντέταρι, αριθμός-ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Η «βόμβα» πυροδοτήθηκε από τον τότε πρόεδρο, Γιώργο Κοσκωτά, ο οποίος πρόσφερε 3 δισεκατομμύρια δραχμές (8,7 εκατομμύρια ευρώ) στη Λεβερκούζεν και απέκτησε έναν από τους καλύτερους παίκτες εκείνη τη στιγμή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Mechanical Solutions

Ο Ντέταρι ερχόταν στον Πειραιά έχοντας βγει τρεις σερί χρονιές πρώτος σκόρερ στο ουγγρικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Χόνβεντ, ενώ το 1985 αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην χώρα του. Στον Ολυμπιακό έμεινε για δύο χρόνια (1988-1990) και μέτρησε 37 γκολ σε 67 εμφανίσεις, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 1989-90.

Η λατρεία των φιλάθλων προς το πρόσωπό του ήταν τέτοια, που παραποίησαν ακόμα και την προσευχή για χάρη του, ξεκινώντας την πλέον με την φράση: «Λάγιος ο Θεός, Λάγιος ισχυρός». Η καριέρα του Ντέταρι συνεχίστηκε στην Ιταλία και την Μπολόνια, με την Τζένοα να αποτελεί τον τελευταίο του σταθμό. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική, περνώντας κυρίως από ομάδες της Ουγγαρίας, ενώ το 2006 διετέλεσε βοηθός προπονητή στην Εθνική ομάδα της χώρας του.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button