Nbaxevanis

Europlan
KOSA
STORIES

Εξι «Αρμαγεδώνες» που δεν συνέβησαν ποτέ

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB

Μια εξαμελής οικογένεια από τη Βρετανία, φοβούμενη πως ο Εμπολα θα εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη, έχει κάνει ήδη τα κουμάντα της: ο Κρις και ηΕμα Τίλερ από το Μπράντφορντ έχουν συγκεντρώσει για τους ίδιους και τα τέσσερα μικρά παιδιά τους, προμήθειες σε τρόφιμα για ένα χρόνο, δια παν ενδεχόμενο.

Μετέτρεψαν το ένα δωμάτιο του σπιτιού τους σε αποθήκη και μέσα εκεί έχουν στοιβάξει πολλά κιλά από τρόφιμα κι ό,τι άλλο είναι απαραίτητο σε ένα απευκταίο σενάριο που δεν θα πρέπει να βγουν από το σπίτι τους για 365 προκειμένου να αποφύγουν να μολυνθούν. Με αφορμή την –υπερβολική, είναι η αλήθεια- απόφαση τους, ας ρίξουμε μια ματιά σε έξι ακόμη περιπτώσεις όπου η υφήλιος φοβήθηκε πως θα έρθει η συντέλεια του κόσμου –κι αυτή, ασφαλώς, δεν ήρθε ποτέ:

Mechanical Solutions

1. Ο κυβερνο-ιός Y2K

Το Υ2Κ ή Millennium Bag υποτίθεται πως θα μας «χτυπούσε» στις 31 Δεκεμβρίου 1999,  όταν τα κομπιούτερ μας δεν θα αναγνώριζαν το έτος 2000 και, έτσι, τα εσωτερικά ρολόγια τους θα γυρνούσαν στο 1900, προκαλώντας χάος σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τελικά, τσάμπα η ανησυχία, αφού οι υπολογιστές μας αποδείχθηκαν αρκετά έξυπνοι για να καταλάβουν τη διαφορά στη χρονολογία.

2. Ο κομήτης του Χάλεϊ

Όταν ο κομήτης πλησίασε πολύ κοντά στη Γη το 1910, προκλήθηκε παγκόσμιος πανικός, με τις εφημερίδες της εποχής εκείνης να προειδοποιούν για τον επικείμενο Αρμαγεδδώνα με πηχυαίους τίτλους όπως «ο κομήτης που θα καταστρέψει όλο τον πλανήτη». Τελικά ο κομήτης πέρασε με ασφάλεια μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά…

3. Η Κότα του Λιντς

Το 1806 μια κότα στη πόλη Λιντς της Αγγλίας γεννούσε συνεχώς αυγά που έγραφαν πάνω τους «Ο Ιησούς έρχεται». Οι ντόπιοι μίλησαν τότε για την Δευτέρα Παρουσία, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε πως όλα ήταν μια καλοστημένη φάρσα που είχε κάνει η ιδιοκτήτρια της κότας, Μέρι Μπέιτμαν, που έγραφε η ίδια τις επιγραφές στα αυγά και κατόπιν τα ξανάβαζε μέσα στην κότα!4. Οι προφητείες του Νοστράδαμου

Ο Νοστράδαμος επέστρεψε στο προσκήνιο στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και μέχρι το 1980 οι οπαδοί του θεωρούσαν πως οι προβλέψεις τους περί συντέλειας του κόσμου την 1η Ιουλίου 1999 θα έβγαιναν αληθινές. Οι υποστηριχτές του λένε πως προέβλεψε πολλά γεγονότα –πάντως για τον Αρμαγεδδώνα έπεσε έξω.

5. Το Ημερολόγιο των Μάγιας

Το ημερολόγιο τους –υποτίθεται πως- ήταν σαφές: επίκειται Αρμαγεδδώνας την 21η Δεκεμβρίου 2012. Τελικά αποδείχθηκε ορθό αυτό που έλεγαν οι μελετητές των Μάγιας, ότι δηλαδή ότι η μέρα εκείνη είναι απλώς το τέλος ενός κύκλου και η αρχή ενός νέου, όπως το δικό μας ημερολόγιο φθάνει στο τέλος του στις 31 Δεκεμβρίου για να αρχίσει το ημερολόγιο ενός νέου έτους, την 1η Ιανουαρίου.

6. Η προφητεία του Χάρολντ Κάμπινγκ

«Το Σάββατο 21 Μαΐου 2011 περίπου στις 6 το απόγευμα, το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού θα «ρουφηχτεί» από τον Παράδεισο και οι υπόλοιποι θα πάνε κατευθείαν στην Κόλαση. Και μετά θα επέλθει η συντέλεια του κόσμου»: αυτό είχε προβλέψει ο Χάρολντ Κάμπινγκ, ένας 89χρονος βαπτιστής ιεροκήρυκας από το Όκλαντ της Καλιφόρνια. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεσε έξω: έχει ξαναπροβλέψει τη Δευτέρα Παρουσία το 1994.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button