Nbaxevanis

Europlan
KOSA
STORIES

Ελισάβετ: Δεν είχε επισκεφθεί ως Βασίλισσα ποτέ την Ελλάδα!

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν από τους λίγους μονάρχες που είχαν ταξιδέψει τόσο πολύ, καθώς είχε επισκεφθεί 116 χώρες σε επίσημα ταξίδια ως βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας, αλλά δεν είχε έρθει ποτέ στην Ελλάδα.

Είχε βρεθεί ακόμη και στο μικροσκοπικό νησί στον Ειρηνικό Τουβαλού, στην Ρωσία, στην Κίνα, την Χιλή, την Γκάνα, την Αυστραλία και περίπου σε κάθε χώρα στο μεταξύ. Ο αείμνηστος σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος ήταν «πρίγκιπας της Ελλάδος», τονίζει ο ιστορικός Ούγκο Βίκερς, ο οποίος υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ενδιαφέρουσα παράλειψη.

Mechanical Solutions

Όπως πιστεύει, σύμφωνα με το BBC, η αιτία για την οποία η βασίλισσα δεν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα βασίζεται στην ταραχώδη ιστορία της μοναρχίας στην χώρα, κάτι που επηρέασε άμεσα την οικογένεια του Φίλιππου. «Ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν αγαπούσε την Ελλάδα, επειδή δίκασαν τον πατέρα του πρίγκιπα Ανδρέα και μπορεί και να τον εκτελούσαν», εξηγεί ο Βίκερς.

«Το 1922 έπρεπε όλοι να φύγουν» προσθέτει. Ο Φίλιππος ήταν μωρό εκείνη την εποχή και επέστρεψε σπάνιες φορές στην χώρα. Ωστόσο, δεν είναι παντελώς αλήθεια ότι η βασίλισσα δεν είχε έρθει στην Ελλάδα ποτέ. Είχε επισκεφθεί την χώρα έπειτα από πρόσκληση του βασιλιά Παύλου, ξαδέλφου του πρίγκιπα Φίλιππου, το 1950 αλλά αυτό ήταν προτού γίνει βασίλισσα.

Το 1963 επίσης ο βασιλιάς Παύλος είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Βρετανία, αλλά ήταν αρκετά αμφιλεγόμενη, καθώς στην Ελλάδα υπήρχε μεγάλος αριθμός πολιτικών κρατουμένων. Σύντομα μετά από την επίσκεψη ο Παύλος πέθανε, και ο διάδοχός του βασιλιάς Κωνσταντίνος, ανιψιός του πρίγκιπα Φίλιππου, εκδιώχθηκε με την κατάργηση της μοναρχίας το 1973.

Ζούσε στο Λονδίνο θεωρώντας τον εαυτό του βασιλιά και είχε στενή σχέση με την βασίλισσα σύμφωνα με τον Μάικλ Μπίνιον, ειδικό διεθνών σχέσεων στην εφημερίδα «The Times».

Όλα αυτά είχαν κάνει τα πράγματα δύσκολα, σύμφωνα με τον Βίκερς ο οποίος εκτιμά ότι η βασίλισσα ενδεχομένως να μην είχε δεχθεί ποτέ επίσημη πρόσκληση από τον Έλληνα πρόεδρο για να επισκεφθεί την χώρα.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε επιστρέψει στην Αθήνα να επισκεφθεί την μητέρα του προτού εκείνη μετακομίσει στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1960, αλλά είχε πάει μόνος του, τονίζει ο Βίκερς.

Δείτε σπάνιο βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται η Ελισάβετ να καταθέτει στεφάνι στον άγνωστο στρατιώτη μαζί με τον Φίλιππο:


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button